Τζένοα - Γιουβέντους: Kεκλεισμένων των θυρών μετά τα σοβαρά επεισόδια στο ντέρμπι της Γένοβας
i

©imago

Τζένοα - Γιουβέντους: Kεκλεισμένων των θυρών μετά τα σοβαρά επεισόδια στο ντέρμπι της Γένοβας

Νεφέλη Μπισμπίκη 18:39 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:01 - 27.09.2024

Κεκλεισμένων των θυρών θα παιχτεί το Τζένοα-Γιουβέντους το απόγευμα της Παρασκευής εξαιτίας των σοβαρών επεισοδίων μεταξύ των Σαμπντόρια και Τζένοα.

Τα σοβαρά επεισόδια στο ντέρμπι της Γένοβας το βράδυ της Τετάρτης 26/9, έξω από το «Λουίτζι Φεράρις», είχαν ως αποτέλεσμα να στερήσουν τους οπαδούς των Γιουβέντους και Τζένοα την προσέλευση στο γήπεδο. Στη φάση των «32» του Coppa Italia, η Σαμπντόρια μπορεί να πήρε το εισιτήριο για τους «16» απέναντι στην Τζένοα, αλλά οι δύο ομάδες συνέχισαν το ντέρμπι και έξω από το γήπεδο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 38 ατόμων, μεταξύ των οποίων αρκετοί αστυνομικοί, με την Serie A να παίρνει μέτρα. Έτσι, στην αναμέτρηση Τζένοα - Γιουβέντους για την 6η αγωνιστική της Serie A τo Σάββατο 28/9 στις 19:00, το «Λουίτζι Φεράρις» δεν θα φιλοξενήσει τους φιλάθλους των δύο ομάδων, με τον προπονητή της Γιουβέντους ,να θεωρεί ντροπή τα όσα έλαβαν χώρα στο ντέρμπι της Γένοβας.

«Είναι ντροπή. Μιλάμε για το πιο όμορφο άθλημα στον κόσμο. Το να μην βλέπεις αυτό το θέαμα είναι ντροπή για όλους μας. Είναι κρίμα για τους προπονητές, για τους προέδρους, γιατί στο τέλος, όλοι το πληρώνουμε» τόνισε ο Τιάγκο Μότα.

Στην Τζένοα όμως έχουν υποβληθεί και άλλες τιμωρίες. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, , η Τζένοα θα παίξει χωρίς κόσμο στο πλευρό της τα παιχνίδια με Αταλάντα (5/10), Λάτσιο (27/10) και Πάρμα (4/11), ενώ η Σαμπντόρια θα στερηθεί τη στήριξη των οπαδών της στους αγώνες με Μόντενα (29/9), Τσεζένα (19/10) και Τσιταντέλα (29/10).