Άρχισαν τα όργανα με Σέρβους και Αλβανούς οπαδούς στη Γερμανία

Άρχισαν τα όργανα με Σέρβους και Αλβανούς οπαδούς στη Γερμανία

Δημήτρης Χούπης 08:45 - 13.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:34 - 13.06.2024

Μικρή ένταση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης με κόσμο της Σερβίας ενόψει του αγώνα με την Αγγλία για την πρώτη αγωνιστική του Euro 2024. Την ίδια ώρα στο ξενοδοχείο που βρέθηκε η αποστολή της Σερβίας τους περίμεναν Αλβανοί οπαδοί για να τους... πικάρουν.

Μικρή ένταση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης με κόσμο της Σερβίας. Συγκεκριμένα, η προπόνηση των Σέρβων στη Γερμανία ήταν με κόσμο και οι οπαδοί της ομάδας βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο για να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους παίκτες.

Κάποια στιγμή ένα παιδί προσπάθησε να προσπεράσει την ασφάλεια και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για να βγάλει μια σέλφι και να πάρει ένα αυτόγραφο. Ωστόσο, όταν η αστυνομία τον απώθησε, μια μερίδα οπαδών άρχισε να γιουχάρει τις Αρχές για την κίνηση αυτή.

Παρόλα αυτά ένας εξ αυτών δεν έμεινε μόνο εκεί, αφού πέταξε στον στίβο του γηπέδου ένα καπνογόνο προς τη μεριά των αστυνομικών. Η ασφάλεια απομάκρυνε κατευθείαν το καπνογόνο, με την προπόνηση όμως να συνεχίζεται κανονικά.

Η αστυνομία από τη μεριά της προσπάθησε να εντοπίσει το άτομο που πέταξε μέσα το καπνογόνο, αλλά δεν τα κατάφερε. Η κατάσταση τελικά δεν πήρε περαιτέρω διαστάσεις και σταμάτησε εκείνη τη στιγμή.

Παράλληλα σύμφωνα με τη γερμανική Bild παραλίγο να δημιουργηθεί ένταση και στο ξενοδοχείο που βρίσκεται η αποστολή της Σερβίας. Συγκεκριμένα, όταν έφτασε η ομάδα στο ξενοδοχείο όπου θα μείνουν εκτός από τους δικούς τους οπαδούς βρέθηκαν και μερικοί Αλβανοί.

Μάλιστα τους υποδέχτηκαν με τραγούδια από τις χώρα τους, συνθήματα, ενώ έκαναν συνεχώς την κίνηση με τα χέρια με τον δικέφαλο αετό, ο οποίος αποτελεί σύμβολο της Αλβανίας. Ωστόσο δεν επικράτησε καμία ένταση ανάμεσα τους οπαδούς των δύο ομάδων, με τα σερβικά media όμως να μιλούν για προβοκάτσια.

Υπενθυμίζεται ότι οι Σέρβοι οπαδοί αποτελούν... πονοκέφαλο για τις γερμανικές Αρχές, ειδικά στο παιχνίδι με την Αγγλία την ερχόμενη Κυριακή (16/6), στο οποίο φοβούνται για τυχόν επεισόδια. Λέγεται ότι στις κερκίδες του γηπέδου της Σάλκε θα βρίσκονται περίπου 40.000 Άγγλοι και 5.000-8.000 Σέρβοι μεταξύ των οποίων θα είναι και περίπου 500 χούλιγκαν.