Σερχάτ Ακίν: Ποιος είναι ο παλαίμαχος της Φενέρμπαχτσε που πυροβόλησαν στην Τουρκία

Ο Σερχάτ Ακίν

Σερχάτ Ακίν: Ποιος είναι ο παλαίμαχος της Φενέρμπαχτσε που πυροβόλησαν στην Τουρκία

Κώστας Τόπας 10:36 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 27.09.2024

Ο Σερχάτ Ακίν, ο οποίος έπαιξε στη Φενέρμπαχτσε μεταξύ 2000 και 2005 και σήμερα είναι σχολιαστής σε τηλεοπτική εκπομπή, ανακοίνωσε ότι δέχθηκε πυροβολισμό στο πόδι του, σοκάροντας τους πάντες.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της εθνικής ποδοσφαίρου της Τουρκίας, Σερχάτ Ακίν ανακοίνωσε με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα social media ότι δέχθηκε επίθεση με όπλο και τραυματίστηκε στο πόδι.

Ο Ακίν έπεσε στο έδαφος τραυματισμένος και ο δράστης ή οι δράστες τράπηκαν σε φυγή από το σημείο. Για την επίθεση ξεκίνησε έρευνα από την Γενική Εισαγγελία. Από την πλευρά του ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν παρουσιαστής στην ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα social media, συμπεριέλαβε τη φωτογραφία της στιγμής που τραυματίστηκε και είπε: «Με πυροβόλησαν στο πόδι μετά από την εκπομπή, η τελευταία μου λέξη θα είναι Φενέρμπαχτσε», είπε.

Σοκάρει η φωτογραφία που δημοσίευσε ο Τούρκος παλαίμαχος από τον πυροβολισμό - «Η τελευταία μου λέξη θα είναι Φενέρμπαχτσε»
REST OF THE WORLD

10:24 - 27.09.2024

Σοκάρει η φωτογραφία που δημοσίευσε ο Τούρκος παλαίμαχος από τον πυροβολισμό - «Η τελευταία μου λέξη θα είναι Φενέρμπαχτσε»

Ο Σερχάτ Ακίν, παλαίμαχος της Φενέρμπαχτσε και νυν τηλεοπτικός αναλυτής, δέχθηκε πυροβολισμό στο πόδι μετά από εκπομπή και δημοσίευσε στα social media μια σοκαριστική φωτογραφία από το περιστατικό.

Μετά από αυτή τη θλιβερή εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, ο Σερχάτ Ακίν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει σταθερή. Ο Τούρκος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1981 στη Γερμανία. Ο Ακίν, που άφησε το ποδόσφαιρο στη γερμανική ομάδα Μπερλίνερ, είναι Ερζιντζάνικης καταγωγής, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Ο Σερχάτ Ακίν ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη Γερμανία το 1991, όταν ήταν 10 ετών, μπαίνοντας στις υποδομές της Καρλσρούης και το 2000 εντάχθηκε στη Φενέρμπαχτσε και κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική του ομάδα. Επειτα μεταγράφηκε στην Άντερλεχτ και στη συνέχεια επέστρεψε στη Γερμανία, ως δανεικός στη Κολωνία τη σεζόν 2006-2007.

Την επόμενη χρονιά εντάχθηκε ξανά στο ρόστερ της Άντερλεχτ. Στις 15 Αυγούστου 2008, ο Ακίν υπέγραψε συμφωνία με την Κοτζάελισπορ, η οποία μόλις είχε ενταχθεί στην πρώτη κατηγορία της Τουρκίας, και υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους εκεί. Την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα του λόγω των οικονομικών προβλημάτων και έλυσε μονομερώς το συμβόλαιό του.

Αργότερα, υπέγραψε συμβόλαιο 1,5 έτους με την Κόνιασπορ. Τη σεζόν 2011-12, υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκουτλοσπόρ. Την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2012-13 υπέγραψε συμφωνία με την Ντενιζλίσπορ, όπου προπονητής ήταν ο Γιουσούφ Σίμσεκ. Στην αρχή της σεζόν 2013-14 πήρε μεταγραφή στην ΒΑΚ 07, μία από τις ομάδες της γερμανικής 3ης κατηγορίας. Αυτή ήταν και η τελευταία του ομάδα ως ποδοσφαιριστής.

Έπαιξε για την U17 της εθνικής Τουρκίας, τέσσερις φορές το 1999. Την ίδια χρονιά, έπαιξε για την U18, τρεις φορές και σημείωσε τέσσερα γκολ σε αυτούς τους αγώνες. Από το 2000 έως το 2002, αγωνίστηκε 22 φορές και σημείωσε 12 γκολ. Μεταξύ 2002 και 2006, φόρεσε 16 φορές τη φανέλα της πρώτης ομάδας της γειτονικής χώρας και σε αυτούς τους αγώνες σκόραρε τρεις φορές.

Σήμερα, ο Ερχάτ Ακίν είναι σχολιαστής ποδοσφαίρου στο YouTube.