Ο Σέρχιο Ρίκο επιστρέφει για να παίξει ποδόσφαιρο 878 μέρες μετά το κώμα

Σέρχιο Ρίκο

i

PRtScr

Ο Σέρχιο Ρίκο επιστρέφει για να παίξει ποδόσφαιρο 878 μέρες μετά το κώμα

Κώστας Τόπας 13:11 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 02.10.2024

Χρειάστηκαν να περάσουν σχεδόν 900 ημέρες προκειμένου ο Σέρχιο Ρίκο να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, μετά το σοβαρό ατύχημα που τον ανάγκασε να μείνει σε κώμα.

Ο Σέρχιο Ρίκο θα θυμάται πάντα την 1η Οκτωβρίου 2024. Ο Ισπανός τερματοφύλακας, που μετακόμισε στο Κατάρ την περασμένη Πέμπτη, έβαλε ξανά τα γάντια του για να παίξει επίσημο ποδοσφαιρικό αγώνα μετά από 878 ημέρες αναμονής.

Ο τερματοφύλακας της Αλ Γκαράφα δέχθηκε δύο γκολ στη νίκη της ομάδας του επί της Αλ Αΐν (4-2) και ήταν ο πρωταγωνιστής μιας μεγάλης απόκρουσης για να αποσοβήσει το 4-3, κοντά στο τελευταίο σφύριγμα.

Πριν από αυτή τη μονομαχία, ο 31χρονος τερματοφύλακας δεν είχε αγωνιστεί από τις 7 Μαΐου 2022 , όταν υπερασπίστηκε την εστία της Ρεάλ Μαγιόρκα κόντρα στη Γρανάδα. Χωρίς να το ξέρει, η ζωή θα του έδινε μια πολύ περίπλοκη πρόκληση λίγες μέρες αργότερα. Στις 28 Μαΐου 2022, υπέστη πολύ σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι μετά από ατύχημα με άλογο.

Εισήχθη στο νοσοκομείο για 86 ημέρες, εκ των οποίων οι 26 σε κώμα και πάντα συνοδευόμενος από την Άλμπα, τη σύζυγό του, με την οποία μόλις είχε γίνει πατέρας. Από την πρώτη στιγμή δεν το έβαλε κάτω και ήθελε να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. 

«Η πρώτη μου σκέψη όταν ξύπνησα ήταν το ποδόσφαιρο. Θυμήθηκα τα πάντα, τη γυναίκα μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου . Όντας στο νοσοκομείο υπό παρακολούθηση και με τη γραμμή στο χέρι... Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι αν θα είσαι μπορώ να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο. Το ρώτησα στο γιατρό αυτό», είπε ο τερματοφύλακας εκείνη τη στιγμή.

Αλλά δεν θα ήταν εύκολο, ούτε γρήγορο. Εκείνη την εποχή, ο τότε κίπερ της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Σέρχιο Ρίκο έπρεπε να υποβληθεί σε κάθε είδους ιατρικές εξετάσεις για να μπορέσει να προπονηθεί με τη γαλλική ομάδα. Χρειαζόταν την έγκριση των γιατρών του συλλόγου και της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η παριζιάνικη ομάδα και η Σεβίλλη, ο σύλλογος στον οποίο ανήκε ο έμπειρος τερματοφύλακας, ήταν δίπλα του σε όλη τη διαδικασία και στις 30 Ιουνίου έληξε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Σεβίλλης.

Έτσι, επέλεξε να ανοίξει νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, μετακομίζοντας στο Κατάρ για να απολαύσει το όμορφο άθλημα με διαφορετικό ρυθμό.