Πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης

Ο Σίντκλεϊ στον τελικό Κυπέλλου

i

© Intime

Πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:57 - 29.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 14.08.2024

Ο Σίντκλεϊ Φερέιρα, ο οποίος πέρασε κι από την Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ κατηγορείται για χειραγώγηση αγώνων στην Βραζιλία.

Σε μπελάδες φαίνεται να έχει μπει ο πρώην αριστερός οπισθοφύλακας του ΠΑΟΚ, Σίντκλεϊ Φερέιρα, ο οποίος κατηγορείται για μία... στημένη κίτρινη κάρτα. Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος μπακ κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης μεταξύ άλλων ποδοσφαιριστών για υπόθεση που αφορά την παραμονή του στην ομάδα της πατρίδας του, Κουϊάμπα.

Πιο αναλυτικά, τα ΜΜΕ της Βραζιλίας αναφέρουν πως αρκετοί ποδοσφαιριστές του συλλόγου θεωρούνται υπαίτιοι για τη χειραγώγηση ενός αγώνα. Σε ότι αφορά τον πρώην ποδοσφαιριστή του «Δικεφάλου», τα δημοσιεύματα επισημαίνουν πως δέχθηκε ένα ποσό κοντά στις 14.000 ευρώ για να πάρει κίτρινη κάρτα στον αγώνα της Κουϊάμπα με την Ατλέτικο Παραναένσε, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2022. Ωστόσο σε εκείνη την αναμέτρηση ο Σίντκλεϊ δεν αγωνίστηκε και παρέμεινε στον πάγκο.

Η Αρχή καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος στην Γκοϊάνια έχει ανοίξει τον φάκελο της υπόθεσης και προσπαθεί να διαλευκάνει τα πράγματα. Σε περίπτωση που οι κατηγορίες αποδειχθούν, ο Σίντκλεϊ κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης δύο έως έξι ετών, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία της Βραζιλίας.

Σε 48 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Σίντκλεϊ μέτρησε δύο γκολ και τρεις ασίστ.

Να θυμίσουμε, τις τελευταίες ώρες ακόμη ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε στα γήπεδα της Super League, μπήκε σε... μπελάδες. Ο πρώην ποδοσφαιριστής Μέντες ντα Σίλβα, ο οποίος έχει φορέσει και τη φανέλα του Παναθηναϊκού καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση για διακίνηση ναρκωτικών! Σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ, το δικαστήριο του Ρότερνταμ καταδίκασε τον πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή και πρώην διεθνή Ντέιβιντ Μέντες ντα Σίλβα (40 ετών) σε επτά χρόνια φυλάκιση για διακίνηση κοκαΐνης. Η εισαγγελία να σημειωθεί ότι είχε ζητήσει σε βάρος του κάθειρξη δέκα ετών. 

Ο πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο στο πλαίσιο έρευνας για ναρκωτικά. Θα συμμετείχε στην εισαγωγή τριών φορτίων κοκαΐνης, συνολικά 1.584 κιλών! Το δικαστήριο έκρινε δεδομένη την άμεση εμπλοκή του στην εισαγωγή 74 και 105 κιλών. Στην τρίτη υπόθεση, που αφορούσε περισσότερα από 1.300 κιλά, το δικαστήριο αθώωσε τον Μέντες ντα Σίλβα για συμμετοχή στην εισαγωγή, αλλά τον καταδίκασε για ποινικές προπαρασκευαστικές πράξεις.