Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα: Σλοβακία και Ρουμανία χέρι - χέρι στους «16» του Euro

Σλοβακία και Ρουμανία

Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα: Σλοβακία και Ρουμανία χέρι - χέρι στους «16» του Euro

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:55 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:16 - 26.06.2024

Ισόπαλο (1-1) έληξε το παιχνίδι ανάμεσα σε Σλοβακία και Ρουμανία, με τις δύο ομάδες να προκρίνονται στους «16» του Euro 2024. Η μεν γηπεδούχος εξασφάλισε το εισιτήριο ως μία από τις καλύτερες τρίτες, η δε δεύτερη βρέθηκε στην κορυφή του πέμπτου ομίλου.

Προσφέροντας ένα όμορφο παιχνίδι με ρυθμό, η Σλοβακία και η Ρουμανία έμειναν στο 1-1. Ένα αποτέλεσμα που δεν ενόχλησε καμία από τις δύο, αφού αμφότερες προκρίθηκαν στους «16» του Euro 2024. Μάλιστα, η φιλοξενούμενη τερμάτισε, μάλιστα, πρώτη, μετά το 0-0 μεταξύ του Βελγίου με την Ουκρανία.

Η γηπεδούχος πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με την αντίπαλό της να περιορίζεται στα αμυντικά της καθήκοντα. Το ματς κάπως ισορρόπησε μέχρι το 20’, ωστόσο και πάλι οι παίκτες του Καλτσόνα πήραν τον έλεγχο. Η πρώτη απειλή ήρθε από τη «φαρμακερή» σέντρα σουτ του Χαράσλιν και η δεύτερη ήταν γκολ. Ο Κούτσκα με μία ωραία σέντρα βρήκε τον Ντούντα κι εκείνος με μία καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στο 23ο λεπτό. 

Αυτό αφύπνισε τη φιλοξενούμενη, που έβγαλε αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο. Κάπως έτσι έφτασε στην ισοφάριση, έπειτα από μία αμφισβητούμενη φάση πέναλτι. Ο Χάντσκο γκρέμισε τον Χάτζι στο όριο της αντίπαλης περιοχής, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο Ράζβαν Μάριν που ανέλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος, έκανε το 1-1.

Για λίγο, μετά την επίτευξη του γκολ, οι Ρουμάνοι έψαξαν την ανατροπή, όμως γρήγορα η Σλοβακία πήρε τα ηνία στο ματς. Παρόλα αυτά, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατόρθωσε να σκοράρει, μέχρι την ανάπαυλα. 

Το μοτίβο συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν στην αρχή του το εκ νέου προβάδισμα. Ωστόσο η ομάδα που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ ήταν η Ρουμανία, η οποία με τους Μάριν και Ντραγκούσιν έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Με ισάριθμες καλές προσπάθειες απάντησε η εθνική του Καλτσόνα, ωστόσο Στρέλετς και Χαράσλιν δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Μπορεί οι δύο ομάδες να βολεύονταν με το «Χ», ωστόσο η εικόνα του αγώνα έδειχνε το αντίθετο. Μέχρι το 80' ο ρυθμός ήταν γρήγορος και αμφότερες έψαχναν κάποιο γκολ. Κάπου εκεί, όμως, οι ταχύτητες έπεσαν, αφού το αποτέλεσμα - το οποίο δεν άλλαξε ποτέ μέχρι το τέλος - τις ευνόησε και τις δύο.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Κούτσκα, Λομπότκα, Ντούντα, Σρανζ, Χαρασλίν, Στρέλετς

Ρουμανία: Νίτσα, Ράτσιου, Μπούρτσα, Ντράγκουσιν, Μπάντσου, Μ. Μάριν, Χάγκι, Ρ. Μάριν, Στάντσιου, Κομάν, Ντράγκους