Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Σλοβενία, τιμώρησε την ολιγωρία της Δανίας
i

© xBEAUTIFULxSPORTS/Wunderlx

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Σλοβενία, τιμώρησε την ολιγωρία της Δανίας

Sportal newsroom 20:53 - 16.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 17.06.2024

Μπορεί η Δανία να ήταν καλύτερη για ένα ημίχρονο και να προηγήθηκε, όμως η Σλοβενία δεν πέταξε... λευκή πετσέτα και κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Μπορεί η Δανία να ήταν το φαβορί. Μπορεί να μπήκε πολύ καλά στο ματς και να έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Μπορεί να πήρε και το προβάδισμα στο σκορ, αλλά η Σλοβενία αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει και αφού οι Δανοί δεν καθάρισαν το ματς, τους τιμώρησε, παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Έντονο το... πράσινο στοιχείο για τους Σλοβένους, με Σπόραρ και Τσέριν να είναι βασικοί και τον Βέρμπιτς να μπαίνει ως αλλαγή.

⚽️EURO 2024: Ο «άσφαιρος» Σπόραρ, ο «λυτρωτής» Βέγκχορστ και η… «boring boring England»
SPORTAL ORIGINALS

23:50 - 16.06.2024

⚽️EURO 2024: Ο «άσφαιρος» Σπόραρ, ο «λυτρωτής» Βέγκχορστ και η… «boring boring England»

Όλοι Euro για τις αναμετρήσεις της Κυριακής! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν το ρεπορτάζ από τα ματς σε Αμβούργο, Στουτγκάρδη και Βεστφαλία. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Οι Δανοί μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πίεζαν ψηλά και προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί με το καλημέρα, ενώ οι Σλοβένοι είχαν περιοριστεί περισσότερο σε παθητικό ρόλο και κυνηγούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 16ο λεπτό και ήταν για τους τυπικά γηπεδούχους, όταν ο Σέσκο δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Από μηχανής Βέγκχορστ χάρισε την ανατροπή στην Ολλανδία
EURO 2024

17:52 - 16.06.2024

Από μηχανής Βέγκχορστ χάρισε την ανατροπή στην Ολλανδία

Λύση από τον πάγκο χρειάστηκε η Ολλανδία και αυτή ήρθε από τον Βέγκχορστ, ο οποίος λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης με την Πολωνία έφερε την ανατροπή (2-1) για την ομάδα του, στο ματς της πρώτης αγωνιστικής του Euro.

Έπειτα από ένα λεπτό όμως η ομάδα του Κάσπερ Γιούλμαν ήταν εκείνη που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Βιντ με ένα υπέροχο τακουνάκι βρήκε τον Έρικσεν κι εκείνος με ένα υποδειγματικό τελείωμα νίκησε τον Όμπλακ για το 0-1. Από την ώρα που δέχτηκε το γκολ και μετά, η Σλοβενία κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και ανέβασε την απόδοση της, αλλά είχε μεγάλο πρόβλημα στην τελική της προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μη γίνεται απειλητική.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 43' οι Δανοί είχαν μία καλή στιγμή και για δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του Έρικσεν από καλή θέση μέσα στην περιοχή ήταν πολύ άστοχο.

Στην επανάληψη η Σλοβενία προσπάθησε να αιφνιδιάσει τη Δανία, που μπήκε κάπως... μουδιασμένη, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν απλά να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή και να ξυπνήσει τους Δανούς, που έβγαλαν αντίδραση και στο 65' έχασαν τεράστια ευκαιρία, με τον Όμπλακ να λέει όχι εντυπωσιακά σε πλασέ του Χόιλουντ μέσα από τη μικρή περιοχή. Λίγα δευτερόλεπτα μετά απάντησαν οι Σλοβένοι, όταν ο Σπόραρ με μία ωραία σέντρα βρήκε τον Τσέριν, εκείνος έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σμάιχελ.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η ομάδα του Ματίαζ Κεκ ανέβαζε την πίεση της και τελικά ήρθε η... λύτρωση. Στο 75' απείλησε με ένα σουτ του Σπόραρ, στο 76' ο Σέσκο τράνταξε το δοκάρι με μία... οβίδα και στο 77' ήρθε η ισοφάριση. Ο Γιάνζα έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Χιούλμαντ και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1, το οποίο παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε στα τελευταία λεπτά να βρει το «χρυσό» γκολ της νίκης.

⚽️ Όλοι Euro LIVE για τις απογευματινές αναμετρήσεις της Κυριακής και το Σερβία - Αγγλία