Με buzzer beater του Γιόβιτς η Σερβία «ξέρανε» τη Σλοβενία κι έμεινε... ζωντανή!

Με buzzer beater του Γιόβιτς η Σερβία «ξέρανε» τη Σλοβενία κι έμεινε... ζωντανή!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 17:57 - 20.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:14 - 20.06.2024

Η Σλοβενία ήταν μία ανάσα από μία ιστορική νίκη στο Μόναχο, που θα την έφερνε στους «16» του Euro, όμως η Σερβία της χάλασε τα σχέδια με το γκολ του Γιόβιτς στις καθυστερήσεις, με την ισοπαλία (1-1) να τα αφήνει όλα ανοιχτά στον τρίτο όμιλο.

Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Και το φετινό Euro παρότι είναι ακόμα στο ξεκίνημα του είναι ήδη γεμάτο εντυπωσιακές στιγμές. Κάτι που είδαμε και το απόγευμα της Πέμπτης (20/06) στο Μόναχο, όπου η Σλοβενία κρατούσε μία νίκη... πρόκρισης στα χέρια της, αλλά η Σερβία με το buzzer beater του Γιόβιτς (90+5') την «ξέρανε». Και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1), το οποίο τα αφήνει όλα ανοιχτά στον τρίτο όμιλο σχετικά με το εισιτήριο για τους «16».

Οι Σλοβένοι μπήκαν πολύ ορεξάτοι στο παιχνίδι σε αντίθεση με την άνευρη και άχρωμη ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς και μόλις στο 7ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα. Ο Μλάκαρ πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, εξαπέλυσε ένα σουτ, αλλά ο Ραΐκοβιτς του είπε όχι. Γενικότερα το ματς στο πρώτο ημίωρο δεν είχε καλό ρυθμό, με τους Σέρβους να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην ξέρουν τι να την κάνουν ουσιαστικά.

Η πρώτη τους αξιοσημείωτη ευκαιρία ήρθε στο 27', όταν μετά από ένα γύρισμα του Ίλιτς ο Βλάχοβιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Όμπλακ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Έπειτα από τέσσερα λεπτά είχαν μία ακόμα καλή στιγμή, με τον Μίτροβιτς να μη βρίσκει καλά την μπάλα με το κεφάλι του από πολύ κοντινή απόσταση και εκείνη να περνά λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ο ρυθμός ανέβηκε απότομα. Στο 38' οι τυπικά γηπεδούχοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία, με τον Έλσνικ αρχικά να σημαδεύει το δοκάρι και τον Σέσκο να παίρνει το ριμπάουντ, αλλά να μην καταφέρνει να βρει εστία από πολύ ευνοϊκή θέση. Οι Σέρβοι απάντησαν στο 42' με ένα πλασέ του Μίτροβιτς μέσα από τη μικρή περιοχή, στο οποίο είχε απάντηση ο Όμπλακ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Σερβία ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με αυτό του πρώτου 45λεπτου. Μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και έγινε αρκετά απειλητική. Στο 47' έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Όμπλακ να νικάει για ακόμη μία φορά τον Μίτροβιτς σε τετ α τετ, ενώ ύστερα από τρία λεπτά απείλησε ξανά με τον Μίτροβιτς, του οποίου η κεφαλιά κόντραρε και πέρασε έξω.

Οι Σλοβένοι είδαν το διαφορετικό πρόσωπο των αντιπάλων τους και δεν έμειναν άπραγοι. Στο 58' είχαν κι εκείνοι τη στιγμή τους, όταν ο Σέσκο δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή και ανάγκασε το Ράικοβιτς σε μία εντυπωσιακή επέμβαση. Και αυτό που δεν κατάφερε ο Σέσκο, το πέτυχε στο 69' ο Κάρνιτσνικ, ο οποίος πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο, ανέβηκε εξαιρετικέ με αυτή στα πόδια, την έδωσε στην άλλη πλευρά στον Έλσνικ, εκείνος του την ξαναγύρισε και με ένα ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

Οι Σλοβένοι ήξεραν πως έχουν στα χέρια τους μία νίκη, που θα τους έφερνε στους «16», ενώ από την άλλη πλευρά η Σερβία ήξερε ότι αν δεν βρει έστω το γκολ της ισοφάρισης, θα αποχαιρετούσε τα νοκ-αουτ. Γι' αυτό και ο αγώνας στα τελευταία λεπτά ήταν παράσταση για έναν, με τη Σλοβενία να έχει περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και τους Σέρβους να πιέζουν ασφυκτικά. Στο 72' έχασαν μία τεράστια ευκαιρία, με τον Μίτροβιτς να σημαδεύει το δοκάρι, αλλά η... λύτρωση τελικά ήρθε και μάλιστα στο φινάλε. Στο 90+5' ο Γιόβιτς με μία κεφαλιά νίκησε τον Όμπλακ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στην τελευταία φάση του αγώνα.