Το παλεύει για Σολέ ο ΠΑΟΚ - Συζητάει για τον δανεισμό του Γάλλου στόπερ στο 90'
i

© Imago

Το παλεύει για Σολέ ο ΠΑΟΚ - Συζητάει για τον δανεισμό του Γάλλου στόπερ στο 90'

Μάνος Τσαλγατίδης 20:58 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:05 - 10.09.2024

Ο ΠΑΟΚ «τρέχει» για να βρει στόπερ και ο Ουμάρ Σολέ βρίσκεται στο στόχαστρο.

Όπως είναι γνωστό, ο ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα «σκανάρει» την αγορά, προσπαθώντας να βρει ακόμα έναν κεντρικό αμυντικό, για καλύψει μαζί με τον Τόμας Κεντζιόρα, τη θέση του δεξιού στόπερ.

Εξ ου και η προσπάθεια να αποκτηθεί αρχικά ο Παντελής Χατζηδιάκος και στη συνέχεια ο Μάριους Βιετέσκα, με τις περιπτώσεις αμφότερες να μην προχωρούν.

Τις τελευταίες ώρες οι πρωταθλητές έχουν εντοπίσει στην αγορά μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ο λόγος γίνεται για τον Ουμάρ Σολέ.

Ο 24χρονος(7/2/00) στόπερ ανήκει στη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ και προέρχεται από «γεμάτη» σεζόν, καταγράφοντας 28 συμμετοχές, με συνεισφορά δύο γκολ και μια ασίστ.

Οι συζητήσεις τη δεδομένη χρονική στιγμή αφορούν είτε τον δανεισμό του, είτε ακόμα και την ελεύθερη μεταγραφή του Γάλλου, που δεν υπολογίζεται από τους Αυστριακούς.

Προφανώς ο χρόνος πιέζει, καθώς το μεταγραφικό παράθυρο κλείνει το βράδυ της Τετάρτης (11/9), κι έτσι η υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα.

Ο δεξιοπόδαρος Σολέ έχει ύψος 1.92 και παρά το γεγονός ότι κατάγεται από την Κεντρική Αφρική, γεννήθηκε στην πόλη Μελάν της Γαλλίας. Έχει, μάλιστα, δύο συμμετοχές με την εθνική Νέων της Γαλλίας.

Στη Σάλτσμπουργκ πήγε το 2020 κι έκτοτε έχει καταγράψει 106 αγώνες με 4 γκολ και 5 ασίστ. Στη Γαλλία ξεκίνησε την καριέρα του στην Ακαδημία της Λυών και με την πρώτη ομάδα κατέγραψε τέσσερις συμμετοχές.

Η χρηματιστηριακή του αξία στην παρούσα φάση είναι 10 εκατ. ευρώ.