Σόλσκιερ για Ρονάλντο : «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φοβόταν πως αν πήγαινε στη Σίτι, θα σκόραρε περισσότερο από τον Χάαλαντ»
i

©imago

Σόλσκιερ για Ρονάλντο : «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φοβόταν πως αν πήγαινε στη Σίτι, θα σκόραρε περισσότερο από τον Χάαλαντ»

Νεφέλη Μπισμπίκη 21:33 - 27.09.2024

O πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, αποκάλυψε την λανθασμένη απόφαση των «κόκκινων διαβόλων» να υπογράψουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο το 2021, επειδή υπήρχε ο φόβος της απόκτησής του από την Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε επιστρέψει για δεύτερη φορά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2021 από την Γιουβέντους και όλα έμοιαζαν ονειρικά στο άκουσμα της είδησης. Δεν ήταν το ίδιο όμως και για τον Πορτογάλο, ο οποίος μπορεί να συνέχισε να πετυχαίνει γκολ, αλλά το κλίμα, ειδικά με τον νέο προπονητή της ομάδας, 'Ερικ Τεν Χαχ, δεν ήταν και το καλύτερο.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, μιλώντας στο «Oslo Business Forum», παραδέχθηκε πως στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ , υπήρχαν φόβοι ότι ο Ρονάλντο, σε περίπτωση που υπέγραφε με στην αντίπαλο Μάντσεστερ Σίτι, θα σκόραρε περισσότερο από όσο ο Χάαλαντ.

 «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο τα τελευταία 15 χρόνια. Έπαιξα μαζί του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχει ιστορία με τον σύλλογο και τελικά το 2022 είναι να φύγει από τη Γιουβέντους, αλλά δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να πάει στη Μάντσεστερ Σίτι γιατί πιθανότατα θα σκοράρει περισσότερο απ΄ό,τι ο Χάαλαντ εκείνη την περίοδο», ανέφερε αρχικά ο Σόλσκιερ.

«Λοιπόν, μιλάω τότε στον Κριστιάνο. Τον φέρνουμε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά νομίζω πως η μεταγραφή του επηρέασε τη δυναμική στα αποδυτήρια. Ίσως άλλοι παίκτες να ένιωσαν λιγότερο σημαντικοί επειδή προφανώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες».

«Τα πήγε πολύ καλά. Ήταν πρώτος σκόρερ εκείνη τη χρονιά, σκόραρε 24 γκολ περίπου, αλλά έμεινα χωρίς δουλειά δέκα εβδομάδες αργότερα!», πρόσθεσε στην συνέχεια, τόσο για την επίδοσή του, όσο και για την άβολη κατάσταση που υπήρχε στα αποδυτήρια.

Οι σχέσεις του Ρονάλντο από την άλλη, με τον προπονητή που διαδέχθηκε τον Σόλσκιερ, κρέμονταν από μία λεπτή κλωστή, φτάνοντας σε ολική ρήξη μετά την συνέντευξη του πορτογάλου στον δημοσιογράφο Πιρς Μόργκαν, η οποία έφερε ουσιαστικά την και την αποχώρησή από την Γιουνάιτεντ, έπειτα από κοινή απόφαση το 2022.