Σον για τα ρατσιστικά σχόλια από τον Μπεντανκούρ: «Με είδε και σχεδόν έκλαιγε»

Ο Χιουνγκ-Μιν Σον

i

PrtScr

Σον για τα ρατσιστικά σχόλια από τον Μπεντανκούρ: «Με είδε και σχεδόν έκλαιγε»

Κώστας Τόπας 09:39 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:39 - 26.09.2024

Ο Χιουνγκ-Μιν Σον φρόντισε να υπερασπιστεί γι' ακόμη μία φορά τον συμπαίκτη του Ροντρίγκο Μπεντανκούρ, για τα όσα είπε και προσέβαλαν τον Νοτιοκορεάτη της Τότεναμ.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) της Αγγλίας απήγγειλε κατηγορίες στις 12 Σεπτεμβρίου εναντίον του Ροντρίγκο Μπεντανκούρ, μέσου της Τότεναμ, για ένα ρατσιστικό σχόλιο των ΜΜΕ για τους Νοτιοκορεάτες όταν αναφερόταν στον συμπαίκτη του Χιουνγκ-Μιν Σον σε τηλεοπτικό πρόγραμμα της Ουρουγουάης τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Μπεντανκούρ ζήτησε ήδη συγγνώμη τον Ιούνιο από τον αρχηγό της Τότεναμ, ο οποίος δέχτηκε τα σχόλιά του στη συνέχεια και δήλωσε ότι «ποτέ δεν ήθελε να πει κάτι προσβλητικό».

Ήταν στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της Ουρουγουάης «Por La Camiseta» που ο παρουσιαστής ζήτησε από τον Μπεντανκούρ τη φανέλα ενός παίκτη της Τότεναμ, στον οποίο απάντησε: «Του Σον και πρόσθεσε: «Ή από έναν ξάδερφο του Σον; Γενικά, είναι όλοι λίγο πολύ το ίδιο». Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποια κύρωση, εάν υπάρχει, θα επιβάλει η FA στον παίκτη των «σπιρουνιών».

Δηλώσεις που προκάλεσαν αναστάτωση τόσο στο στρατόπεδο της Τότεναμ όσο και σε αυτό της αγγλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αργότερα, ο Μπεντανκούρ απολογήθηκε για το άστοχο σχόλιο του, λέγοντας: «Σον, αδερφέ! Λυπάμαι για αυτό που συνέβη, ήταν ένα κακόγουστο αστείο. Ξέρεις ότι σε αγαπώ και δεν θα σου έδειχνα ποτέ ασέβεια, ούτε θα πλήγωνα εσένα ή κανέναν. Σε αγαπώ αδερφέ!»

Ο Σον πάντως μίλησε ξανά για τον Μπεντανκούρ και φρόντισε να τον υπερασπιστεί: «Λατρεύω τον Ροντρίγκο, έχουμε πολλές καλές αναμνήσεις μαζί. Μου ζήτησε συγγνώμη αμέσως, μου έστειλε ένα μεγάλο μήνυμα που βγήκε από την καρδιά. Και όταν με είδε σχεδόν έκλαιγε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Τότεναμ.

Ο Σον είπε επίσης για τον Μπεντανκούρ ότι: «Είμαστε όλοι άνθρωποι, κάνουμε λάθη και μαθαίνουμε από αυτά. Λατρεύω τον Ροντρίγκο και προχωράμε μπροστά ως αδέρφια. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει (σχετικά με την τιμωρία)».