«Κεραυνοί» Σουάρες για τον Μπιέλσα: «Του ζητήσαμε συνάντηση αρκεί για να μας πει μια καλημέρα»

Ο Λουίς Σουάρες με τον Μαρσέλο Μπιέλσα στην Ουρουγουάη - Φωτ. IMAGO

«Κεραυνοί» Σουάρες για τον Μπιέλσα: «Του ζητήσαμε συνάντηση αρκεί για να μας πει μια καλημέρα»

Κώστας Τόπας 11:03 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:35 - 04.10.2024

Πυρά εναντίον του Μαρσέλο Μπίελσα εξαπέλυσε ο Λουίς Σουάρες, λίγους μήνες αφότου αποσύρθηκε από την εθνική Ουρουγουάης.

Μόλις ένα μήνα αφότου ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του με την εθνική ομάδα της Ουρουγουάης, ο Λουίς Σουάρες επιτίθεται στον πρώην προπονητή του, Μαρσέλο Μπιέλσα σε μια συνέντευξη του στο λατινοαμερικάνικο Μέσο «DSports».

Ο επιθετικός της Ίντερ Μαϊάμι εκφράζει τη λύπη του για μια αυστηρά «επαγγελματική» σχέση με τον Αργεντινό τεχνικό, ο οποίος ανέλαβε τη «Σελέστε» τον Μάιο του 2023 και ο οποίος σχεδόν δεν τον εμπιστεύτηκε μέχρι την απόσυρση σου. Ο άλλοτε αστέρας της Μπαρτσελόνα μάλιστα, επικρίνει τον Μπιέλσα για την προσωπικότητα του.

«Είναι γνωστό πράγμα στο ποδόσφαιρο, δεν ασχολείται πολύ με ηγέτες ή έμπειρους παίκτες γιατί δεν του αρέσει. Η εθνική ομάδα ήταν πάνω από όλα και δεν ήθελα να ασχοληθώ με μια σύγκρουση. Φαινόταν καλύτερα να μείνω σιωπηλός για να αποφύγω τις τριβές, υπήρχαν πράγματα που με πλήγωσαν πολύ. Τα απέφυγα από σεβασμό», ανέφερε αρχικά ο Λουίς Σουάρες.

Κατά τη διάρκεια του Copa America, ο Λουίς Σουάρες δεν ξεκίνησε κανένα ματς. Έμεινε μάλιστα δύο φορές στον πάγκο, κατά την έναρξη και στον προημιτελικό κόντρα στη Βραζιλία (0-0, 4-2 στα πέναλτι). Ολοκλήρωσε το τουρνουά με μόλις ένα γκολ, το οποίο πέτυχε στις καθυστερήσεις στον αγώνα για την τρίτη θέση που κέρδισε κόντρα στον Καναδά (2-2, 4-3 στα πέναλτι).

Πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, θα μπορούσε να υπήρξε ένα έντονο επεισόδιο μεταξύ των δύο, σύμφωνα με τον Λουίς Σουάρες.

«Πήγα να κουβεντιάσω μαζί του, κάθισα απέναντί ​​του, του μίλησα για πέντε λεπτά, κοιτάζοντάς τον κατά πρόσωπο, λέγοντάς του ότι εμείς οι παίκτες ήμασταν μαζί του, ότι πηγαίναμε μαζί του. Με κοίταξε και είπε: "Ευχαριστώ πολύ Λουίς για τα πέντε λεπτά που μίλησα μαζί σου" και στάθηκα εκεί περιμένοντας απάντηση και δεν έλαβα καμία».

Ο Λουίς Σουάρες πιστεύει ότι σύντομα θα πέσουν και άλλες αποχωρήσεις από την εθνική ομάδα της Ουρουγουάης: «Αν ένας 30χρονος παίκτης πάρει αυτή την απόφαση, είναι επειδή έχει φτάσει στο σημείο να αισθάνεται παραμελημένος και αισθάνεται ότι έχει υποτιμηθεί. Δεν είναι περίεργο που τα κρούσματα αυξάνονται, νομίζω ότι πρέπει να βάλουμε ένα όριο», κατέληξε ο Ουρουγουανός φορ.