Σουφλέρης (GM Παναθηναϊκού): «Προσχεδιασμένη η υπόθεση ελληνοποίησης του Ρομάνο»

Σουφλέρης (GM Παναθηναϊκού): «Προσχεδιασμένη η υπόθεση ελληνοποίησης του Ρομάνο»

Sportal newsroom 13:00 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:49 - 10.09.2024

Ο general manager του Παναθηναϊκού, Βαγγέλης Σουφλέρης, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την ελληνοποίηση του Τιάγκο Ρομάνο, χαρακτηρίζοντάς τη «προσχεδιασμένο κόλπο για να πάει στην Ίντερ Β».

Ο τρόπος ελληνοποίησης του Τιάγκο Ρομάνο, που είχε αποκαλύψει η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξακολουθεί να αποτελεί θέμα συζήτησης, βασικά ως προς τη διαδικασία και τη νομολογία που ακολουθήθηκε. Ο ΣΚΑΪ είχε προβεί στη δημοσίευση σημαντικών λεπτομερειών για την ουσία της υπόθεσης, με την ελληνοποίηση να ολοκληρώνεται σε 14 ημέρες ενώ τέτοια διαδικασία κρατάει από δύο έως τέσσερα χρόνια.

Ο νέος general manager του Τριφυλλιού, Βαγγέλης Σουφλέρης, μίλησε στην εκπομπή «ΔΙΚΗ» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το ζήτημα, αναφέροντας καίριες πτυχές της υπόθεσης:

«Κάθε παίκτης έχει την άδεια να επιλέξει την ομάδα, που θα συνεχίσει την καριέρα του. Δεν είναι αποδεκτό, όμως, να παρεισφρύουν στην ΠΑΕ άτομα και με διάφορα τερτίπια να παίρνουν τα μυαλά των παικτών.

Στην προκειμένη περίπτωση ο ποδοσφαιριστής από την Αργεντινή κατάφερε με τη βοήθεια κάποιων να πάρει ελληνικό διαβατήριο μέσα σε 14 ημέρες και με αυτήν τη βοήθεια, εκτός νόμου, τον πήραν από τον Παναθηναϊκό σε άλλη ομάδα.

Απίστευτο: Ελληνοποίηση εξπρές του Ρομάνο, για να πάει στην Ίντερ (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:30 - 06.09.2024

Απίστευτο: Ελληνοποίηση εξπρές του Ρομάνο, για να πάει στην Ίντερ (vid)

Σε μία αποκάλυψη προέβη η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η οποία κινείται στα όρια του σκανδάλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Τιάγκο Ρομάνο πήρε ελληνικό διαβατήριο με συνοπτικές διαδικασίες, ώστε να πάει, από τον Παναθηναϊκό, ελεύθερος στην Ίντερ Κ20 ως κοινοτικός.

Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι από το να δημοσιοποιήσουμε το ζήτημα και να βρούμε τον άνθρωπο που έκανε το αίτημα στο γραφείο του Πρωθυπουργού, για να κλείσουμε αυτή την... τρύπα. Ήταν προσχεδιασμένο κόλπο, τον πήγαν στην Ίντερ Β.

Είναι στη Δ κατηγορία αξιολόγησης, πιο κάτω από τις ομάδες της Super League 1, γιατί κάνοντας εκεί επαγγελματικό συμβόλαιο δεν θα έπαιρνε ο Παναθηναϊκός τροφεία. Έτσι, πήραν έναν παίκτη μεγάλης αξίας, σχεδόν δωρεάν. Αυτό που θα κάνουμε για το μέλλον είναι να διασφαλίσουμε όλες τις περιπτώσεις και οι παίκτες μας να έχουν το όραμα να είναι μέλη της ομάδας και όχι υποχείρια των μάνατζερ».