Σπανούλης: «Όλοι μαζί τα καταφέραμε - Ενώσαμε 10 εκατομμύρια Έλληνες»

Σπανούλης

i

© Intime

Σπανούλης: «Όλοι μαζί τα καταφέραμε - Ενώσαμε 10 εκατομμύρια Έλληνες»

Sportal newsroom 00:09 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 00:18 - 08.07.2024

Ο Βασίλης Σπανούλης έστειλε την Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια και δε θα μπορούσε να είναι πιο ικανοποιημένος με αυτό το επίτευγμα που ένωσε 10 εκατομμύρια Έλληνες.

Η Εθνική Ελλάδας κέρδισε στον τελικό την Κροατία με 80-69 και πήρε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι ο ενορχηστρωτής αυτής της προσπάθειας.

Αντετοκούνμπο: «Αν δίναμε μια φανέλα στον Σπανούλη θα έμπαινε να παίξει»
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

00:03 - 08.07.2024

Αντετοκούνμπο: «Αν δίναμε μια φανέλα στον Σπανούλη θα έμπαινε να παίξει»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε μετά την πρόκριση της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη συνέντευξη Τύπου, όπου αναφέρθηκε στη «γαλανόλευκη» επιτυχία και έπλεξε το εγκώμιο και του Βασίλη Σπανούλη.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ και στην συνέντευξη Τύπου:

«Τα καταφέραμε. Όλοι οι Έλληνες! Τα καταφέραμε 10 εκατομμύρια κόσμος! Αυτό ήθελα να πετύχω από την πρώτη στιγμή, να ενώσουμε τους Έλληνες. Η Εθνική πρέπει να ενώνει, να υπάρχει ενότητα, είμαστε πολύ περήφανοι άνθρωποι, είμαστε πατριώτες, αγαπάμε την πατρίδα μας και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τα πάντα. Να δίνουμε την καρδιά μας! Προσπάθησα να φέρω όσα έζησα με την Εθνική ομάδα, προσπάθησα να δώσω στα παιδιά να καταλάβουν ότι πάνω από όλα είναι η ομάδα. Το θέμα είναι ο καθένας να καταλάβει τον ρόλο του, να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Η Εθνική δεν είναι σύλλογος, πολλά παιδιά μπορεί να έχουν άλλο ρόλο σε σχέση με τους συλλόγους τους. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα, πρέπει να είναι περήφανοι που αγωνίζονται στην Εθνική, είμαστε πολύ περήφανη χώρα και πολλοί περήφανοι άνθρωποι».

Και πρόσθεσε: «Σε κάθε παιχνίδι ήμασταν σοβαροί, είχαμε την ίδια δίψα, την ίδια θέληση, παίξαμε εξαιρετική άμυνα που είναι το σήμα κατατεθέν μας. Και αντιμετωπίζαμε το κάθε παιχνίδι μέρα με τη μέρα. Όσο δουλεύεις και όσο χτίζεις, θα πάρεις ό,τι σου αξίζει. Σημασία έχει ότι περάσαμε, παίξαμε δυο "τελικούς" και τους κερδίσαμε. Τελικά πήραμε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Γιάννης ήλθε εδώ για να κερδίσει! Δεν ήλθε για να βγει πρώτος σκόρερ. Οι κανόνες είναι διαφορετικοί, ο Γιάννης το έχει καταλάβει αυτό. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, είναι πολύ ταπεινός, του αρέσει να ηγείται, αλλά έχουμε και εξαιρετικούς παίκτες γύρω από τον Αντετοκούνμπο. Ανά πάσα στιγμή ο καθένας είναι έτοιμος να βγει μπροστά».

Ελληνικές προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Οι ομαδικές και ατομικές παρουσίες στο Παρίσι

Ελληνικές προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Οι ομαδικές και ατομικές παρουσίες στο Παρίσι

Μετά και την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Προολυμπιακό Τουρνούα του ΣΕΦ, οι προκρίσεις της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες αυξήθηκαν. Πρόκειται για την τρίτη παρουσία σε ομαδικά σπορ στο Παρίσι, μαζί με την εθνική ομάδα πόλο των ανδρών και των γυναικών. Δείτε τι λίστα με όλους τους εκπροσώπους και στα ατομικά αγωνίσματα.

Για την παρουσία των Καλάθη-Γουόκαπ είπε: «Ακόμα και αν έκανε 0/20 σουτ ο Νικ και 0/20 ο Γουόκαπ, πάλι το ίδιο πράγμα θα έκανα. Θα τους χρησιμοποιούσα με τον ίδιο τρόπο. Πιστεύω ότι οι καλοί παίκτες μπορούν να συνεργαστούν, το θέμα είναι να έχουν ψυχολογία, να νιώθουν καλά, άλλες φορές τα σουτ θα μπουν... Άλλες όχι. Τα δυο παιδιά είναι εξαιρετικά, έχουν τρομερό IQ, συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Με ξέρετε πως είμαι σαν άνθρωπος, δεν είμαι για το φαίνεσθαι. Και το εννοώ αυτό. Δουλεύω και μου αρέσει να δίνω τα credits σε αυτούς που το αξίζουν. Γι' αυτό έκανα πίσω στους πανηγυρισμούς».

Όσον αφορά την κριτική που δέχτηκε όταν ανέλαβε την Εθνική από κάποιους που υποστήριζαν ότι δεν ήταν έτοιμος, είπε: «Ο καθένας έχει την άποψή του, εγώ τη δικιά μου. Έχω τρομερή αυτοπεποίθηση και όταν είναι να κάνω κάτι, θα το κάνω όπως πιστεύω. Να χαρούμε την πρόκριση, να ξεκουραστούμε λίγες μέρες. Πρέπει να σεβόμαστε τον άνθρωπο, τον παίκτη και μετά να ετοιμαστούμε».

Για το ρόστερ που θα παραταχθεί στους Αγώνες, είπε: «Αυτό είναι το ρόστερ. Και αυτοί που ήταν στην αρχή της προετοιμασίας και άλλοι που θα είναι πάντα ανοιχτή η πόρτα της Εθνικής. Όποιος παίζει καλά, είμαστε εδώ να τους βλέπουμε όλους και ανά πάσα στιγμή όποιος αξίζει θα είναι εδώ».

Παράλληλα στην συνέντευξη Τύπου πρόσθεσε: «Είναι μεγάλο επίτευγμα για τη χώρα μας και το μπάσκετ. Ήρθαμε όλοι πολύ αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι για αυτόν τον στόχο από την αρχή. Τώρα έχουμε πολλή δουλειά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, ακολούθησαν τη φιλοσοφία μας και με τη βοήθεια του φανταστικού μας κόσμου καταφέραμε να πάρουμε το εισιτήριο, που είναι μεγάλη υπόθεση».

«Η συμβουλή μου είναι να απολαύσουν τα παιδιά κάθε στιγμή, αλλά δεν πάμε διακοπές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάμε για να νικήσουμε και όσο νικάς πιστεύεις περισσότερο σε αυτό που κάνεις. Ό,τι και αν λες, αν δεν παίρνεις νίκες, δεν μπορείς να κάνεις τους παίκτες να πιστέψουν σε ό,τι έχει στο μυαλό σου. Οι παίκτες είναι οι σταρ, αυτοί παίζουν το παιχνίδι, εμείς σχεδιάζουμε το πλάνο και δίνουμε εντολές. Είμαι ευλογημένος για όλους τους παίκτες μου, γιατί είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και έρχονται εδώ με διάθεση».

«Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε το ίδιο μπάσκετ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την ίδια συνέπεια και το ίδιο πάθος. Θα πάμε βήμα-βήμα. Έχουμε μια εξαιρετική ομάδα και θα πάμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί. Ο καθένας στη ζωή παίρνει αυτό που του αξίζει».