Σπόραρ, Τσέριν, Βέρμπιτς στην προεπιλογή της Σλοβενίας για το Euro 2024

Άνταμ Τσέριν

i

www.nzs.si

Σπόραρ, Τσέριν, Βέρμπιτς στην προεπιλογή της Σλοβενίας για το Euro 2024

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:14 - 21.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:14 - 29.05.2024

Οι Άντραζ Σπόραρ, Άνταμ Τσέριν και Μπέντζαμιν Βέρμπιτς είδαν τα ονόματα τους στις 30 κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της Σλοβενίας, Ματίας Κεκ, εν όψει του Euro 2024.

Ο Μάιος τελειώνει, ο Ιούνιος που θα φέρει το Euro 2024 πλησιάζει και οι ομοσπονδιακοί προπονητές ανακοινώνουν ο ένας μετά τον άλλο τις κλήσεις του. Όχι τις τελικές 23άδες, αλλά τις προεπιλογές, από τις οποίες στη συνέχεια οι τεχνικοί θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις του.

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει πληθωρική παρουσία στα γήπεδα της Γερμανίας. Ήδη, οι Φίλίπ Μλαντένοβιτς και Νεμάνια Μαξίμοβιτς κλήθηκαν από τον Ντράγκαν Στοϊκόβιτς στη Σερβία. Εκεί σημειώθηκε η πρώτη έκπλήξη, αφού ο Φίλιπ Τζούρισιτς, μέχρι πρότινος βασικός στους «πλάβι», αποκλείστηκε από την αποστολή της πατρίδας του.

Την Τρίτη ήρθε η ώρα της σλοβένικης παροικίας στο «Γεώργιος Καλαφάτης» να πληροφορηθεί τα καθέκαστα. Γιατί οι Άντραζ Σπόραρ, Μπέντζαμιν Βέρμπιτς και Άνταμ Τσέριν, ανέμεναν τις οριστικές ανακοινώσεις του Ματίας Κεκ, προτού φτιάξουν τις... βαλίτσες τους.

Τα νέα ήταν θετικά για τους «πράσινους». Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς συμπεριλαμβάνονται στις κλήσεις του Κεκ και θα παρουσιαστούν στη Λουμπλιάνα, μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων τους με τον Παναθηναϊκό.

Πάντως, ο Κεκ δεν γνωστοποίησε σε πρώτη φάση την ομάδα που υπολογίζει για το Euro 2024. ο Σλοβένος κόουτς προσκάλεσε 30 ποδοσφαιριστές από τους οποίους θα επιλέξει τους 23 και θα κόψει σταδιακά άλλους εφτά.

Εκτιμάται, πάντως, πως οι τρεις ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού θα πάνε στα γερμανικά γήπεδα. Οι Σπόραρ, Τσέριν είναι βασικοί και ο Βέρμπιτς έρχεται συχνά από τον πάγκο, έχοντας σκοράρει στους ομίλους το γκολ που έστειλε την πατρίδα του στην τελική φάση.