Στα Χανιά ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού!

Σεντρίκ Μπακαμπού

i

Σεντρίκ Μπακαμπού/ ©intime

Στα Χανιά ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού!

Διονύσης Βερβελές 18:32 - 15.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:05 - 14.08.2024

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού έμεινε Ελλάδα στη διακοπή…

Συνήθως όταν υπάρχει διακοπή του πρωταθλήματος, πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Άλλοι στις πατρίδες τους, άλλοι σε ταξιδιωτικούς προορισμούς.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ροντινέι που στην προηγούμενη διακοπή, είχε μεταβεί στο Παρίσι, όπου και είχε συναντηθεί με τον Νεϊμάρ, τον συμπατριώτη του και άσο της Παρί Σεν Ζερμέν. Σε αυτή τη διακοπή για το Πάσχα πάντως, ένας άλλος «ερυθρόλευκους», ο Σεντρίκ Μπακαμπού, ψήφισε Ελλάδα. 

Ο φορ των Πειραιωτών από το Κονγκό με τα 15 γκολ του, είναι ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρολεύκων» στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Έδωσε λύσεις σε αρκετά ματς, σήκωσε το βάρος, με τον Ελ Αραμπί να περνά σε δεύτερο ρόλο. Ο Μπακαμπού, αυτές τις ημέρες του Πάσχα, βρέθηκε στα Χανιά. Την Κρήτη προτίμησε έτσι για να πάρει τις ανάσες του, πριν επιστρέψει στη δράση με τον Ολυμπιακό που την άλλη Κυριακή θα υποδεχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την ΑΕΚ, για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ. 

Ένα ματς που δεδομένα θα κρίνει πολλά, όσον αφορά στο μέλλον του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Η ομάδα έχασε έδαφος με την ήττα στη Λεωφόρο και καλείται να καλύψει ένα μέρος αυτού, με τρίποντο απέναντι στην ομάδα του Αλμέιδα. Ο Μπακαμπού, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε αντιληπτός από φίλους του Ολυμπιακού στα Χανιά. Έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του, αλλά και να του μεταφέρουν την πίστη τους στο πρόσωπό του και να συνεχίσει την προσπάθεια ως το τέλος του πρωταθλήματος. 

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, αλλά ο κόσμος τουλάχιστον, δείχνει να πιστεύει ακόμη. Ο Μπακαμπού τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε 26 ματς πρωταθλήματος, έχοντας πετύχει 15 γκολ, ενώ έπαιξε και σε 5 ματς Κυπέλλου, χωρίς ωστόσο να βρει δίχτυα. Θυμίζουμε πως δεν είχε προλάβει να δηλωθεί και να βοηθήσει την ομάδα στα ευρωπαϊκά ματς.