Σταματάει ο Γιάνκτο λόγω ανησυχίας για την υγεία του

Γιακούμπ Γιάνκτο

i

© Instagram

Σταματάει ο Γιάνκτο λόγω ανησυχίας για την υγεία του

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:26 - 20.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:59 - 14.08.2024

Ο Γιακούμπ Γιάνκτο δεν θα αγωνιστεί με τη φανέλα της Σπάρτα Πράγας για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, όπως έκανε γνωστό μέσω των social media.

Ο Γιακούμπ Γιάνκτο, ο οποίος έλαβε ευρεία υποστήριξη νωρίτερα φέτος αφού αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος, ανακοίνωσε ότι δεν θα παίξει άλλο για τη Σπάρτα Πράγας αυτή τη σεζόν λόγω ανησυχιών για την υγεία του.

Ο Τσέχος ποδοσφαιριστής τον Φεβρουάριο είπε ότι ήθελε να ζήσει τη ζωή του «ελεύθερη».

Ο Γιάνκτο έχει αγωνιστεί σε 16 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Σπάρτα Πράγας αυτή τη σεζόν, έχοντας ενταχθεί στην ομάδα ως δανεικός από την ισπανική Χετάφε

«Τα τελευταία χρόνια, και ειδικά τον τελευταίο χρόνο, έχουν συσσωρευτεί τόσα πολλά γύρω μου που είναι καλύτερα να σκεφτώ και την υγεία μου. Δεν ήταν η καλύτερη αθλητική χρονιά για μένα. Είμαι ακόμα πιο λυπημένος που η υγεία και η ψυχική μου κατάσταση δεν θα μου επιτρέψουν να συνεχίσω την προσπάθεια μου για τον τίτλο και το Κύπελλο». είπε ο 27χρονος σε ανάρτησή του στο Instagram.

Η Σπάρτα Πράγας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο Γιάνκτο θα αποχωρήσει από τα καθήκοντα της ομάδας λόγω προσωπικών θεμάτων και ότι ο σύλλογος είχε συναντηθεί μαζί του μετά από τροχαίο επεισόδιο την Τρίτη (18/4).

Η Σπάρτα Πράγας είναι στη 1η θέση του Τσεχικού πρωταθλήματος με 61 βαθμούς μετά από 27 αγώνες, δύο βαθμούς πάνω από τη δεύτερη Σλάβια Πράγας.