Ο Στεφάν Λανουά αναλύει φάσεις από την πρώτη αγωνιστική - Τι είπε για το γκολ του Αστέρα και τις φάσεις σε Βόλο και Τούμπα
i

© PrtScr

Ο Στεφάν Λανουά αναλύει φάσεις από την πρώτη αγωνιστική - Τι είπε για το γκολ του Αστέρα και τις φάσεις σε Βόλο και Τούμπα

Sportal newsroom 21:40 - 20.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:51 - 20.08.2024

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Στεφάν Λανουά, επανέφερε το πρόγραμμα εβδομαδιαίας ανάλυσης επιλεγμένων φάσεων της Stoiximan Super League.

Η πρώτη αγωνιστική της Stoiximan Super League ολοκληρώθηκε και ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά, έκανε το πρώτο βίντεο όπου εξηγεί τις αμφισβητούμενες φάσεις.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος στάθηκε στο ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός, Βόλος-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-Αστέρας AKTOR, όπου μερικές φάσεις σήκωσαν... θύελλα αντιδράσεων.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση της Τούμπας, ο Λανουά αναφέρθηκε στη φάση του πέναλτι από όπου προέρχεται η ισοφάριση του ΠΑΟΚ σε 1-1, όπου ο Γάλλος αρχιδιαιτητής δικαιώνει τον διαιτητή για την απόφαση του.

«Σε αυτή την περίπτωση δεν επιτρέπει στον επιθετικό να πάει προς την μπάλα δεν κοιτάει να κόψει την μπάλα, αλλά τον νοιάζει μόνο να μην επιτρέψει στον επιθετικό να κινηθεί προς την μπάλα κρατώντας τον. Πρόκειται για ξεκάθαρη πτώση που προκαλείται από τον αμυντικό. Περιμένουμε πέναλτι σε αυτές τις καταστάσεις».

Για τη φάση του χεριού του Μπέργκστρομ ο Γάλλος είπε:

«Στη δεύτερη περίπτωση του ίδιου αγώνα δεν υπάρχει κίνηση του χεριού προς την μπάλα. Δεν είναι σε αφύσικη θέση και δεν μεγαλώνει το σώμα. Είναι μια καλή περίπτωση που το VAR διόρθωσε την απόφαση του διαιτητή».

Όσον αφορά στον αγώνα του Πανθεσσαλικού, ο Γάλλος αρχιδιαιτητής τονίζει στη φάση του Λούκας Βιγιαφάνιες και στο τάκλιν πάνω στον Ανδρέα Ντόι πως πρέπει να αντικρίσει την απευθείας κόκκινη και όχι τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για το μαρκάρισμα.

Τέλος, για την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ και το φάουλ του Ρεγκίς που χάρισε στον Αστέρα το διπλό, ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ υπενθύμισε πως σε περίπτωση που υπάρχει παίκτης της επιτιθέμενης ομάδας σε απόσταση μικρότερη του επιτρεπτού από το τείχος των αμυνόμενων τότε πρέπει να δοθεί έμμεσο, ενώ επισήμανε πως ο διαιτητής έπρεπε να είναι σε εγρήγορση και να είναι πιο ενεργός.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι φάσεις που αναλύονται επιλέγονται από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΚΕΔ και τους συνεργάτες του και τις οποίες θεωρεί πως πρέπει να είναι εις γνώση των ομάδων και του κοινού. Όχι όλες τις φάσεις που θεωρούνται αμφισβητούμενες. Σκοπός είναι η γνώση των κανονισμών και όχι η τηλεκριτική.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!