Ο Στέφανος Κοτσόλης στο Sportal: «Υπάρχει διάθεση να εδραιωθεί στη Super League η Κηφισιά, απαραίτητη η ελληνική βάση»
i

© kifisiafc

Ο Στέφανος Κοτσόλης στο Sportal: «Υπάρχει διάθεση να εδραιωθεί στη Super League η Κηφισιά, απαραίτητη η ελληνική βάση»

Γιώργος Σακελλαρίου 11:33 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:29 - 14.08.2024

Ο τεχνικός διευθυντής της Κηφισιάς Στέφανος Κοτσόλης μίλησε στο Sportal.gr για την άνοδο της Κηφισιάς στη Super League και τους στόχους του συλλόγου. Οι ατάκες για την ελληνική βάση και την Ακαδημία.

Ο Στέφανος Κοτσόλης έζησε από πρώτο χέρι την εκτόξευση της Κηφισιάς από τη Γ’ Εθνική στη Super League.

Είναι, άλλωστε και δημιούργημά του. Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού και της ΑΕΛ ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή στον σύλλογο των βορείων προαστίων το 2020. Ένας νέος ρόλος, τον οποίο αποδέχθηκε, διότι ήταν δημιουργικός και ασφαλώς το πρότζεκτ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η άνοδος, όμως, ήταν το πρώτο ζητούμενο για την Κηφισιά, η οποία είναι η 70ή ομάδα που θα αγωνιστεί στα σαλόνια, στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το επόμενο βήμα προφανώς είναι η εδραίωση στη Super League κι όχι να γίνει η ομάδα μία φωτοβολίδα. Ο Κοτσόλης, λοιπόν, μίλησε στο Sportal.gr και ξεκαθάρισε ότι υπάρχει διάθεση η Κηφισιά να εδραιωθεί στα σαλόνια. Αλλά όλα βήμα-βήμα και χωρίς μεγάλα λόγια. 

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Στέφανος Κοτσόλης, ο οποίος έκλεισε τα 44 του χρόνια τις 5 Ιουνίου, λίγες μέρες πριν η ομάδα σφραγίσει την άνοδο:

-Καταρχάς Στέφανε, ας μιλήσουμε για τον ρόλο που ανέλαβες και ποιος ήταν ο στόχος όταν ξεκίνησες;

«Βρίσκομαι τρία χρόνια στην ομάδα και κάνω κάτι που μου αρέσει και είναι δημιουργικό. Το πρώτο μου μέλημα ήταν να οργανώσω την ομάδα, διότι τότε ήταν σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Να την κάνουμε να λειτουργήσει σε επαγγελματικά πρότυπα.

Ο στόχος από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρος. Να ανέβουμε από τη Γ’ Εθνική στη Super League 2. Τα καταφέραμε και την επόμενη σεζόν τερματίσαμε έκτοι. Αυτός ήταν ο στόχος. Μία γρήγορη και άνετη παραμονή και να δούμε σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε, πόσα βήματα προόδου έγιναν, ώστε με κάποιες προσθήκες να πάμε για το κάτι παραπάνω. Διαπιστώσαμε ότι ήμασταν σε καλό δρόμο την περσινή χρονιά.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε με την άνοδο, ξεκίνησε με στόχο να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να κάνουμε πρωταθλητισμό. Να είμαστε δυνατοί και με την κατάλληλη ενίσχυση να δούμε που θα φτάσουμε. Εξασφαλίσαμε την άνοδο και φυσικά μόνο ικανοποίηση υπάρχει σε όλους στον σύλλογο για την επιτυχία και το ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι όλων».

-Η Κηφισιά από την αρχή έδειξε ότι είναι στα φαβορί. Νιώσατε ότι αυτή η άνοδος δεν χάνεται;

«Δεν υπήρξε αυτό το συναίσθημα ασφάλειας. Αλλά με το πρόσωπο που δείξαμε από τις πρώτες αγωνιστικές, καταλάβαμε ότι θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, ότι κάτι καλό μπορεί να προκύψει. Και τελικά τα καταφέραμε».

-Το μυστικό αυτής της ομάδας;

«Είναι η άριστη οργάνωση, η λειτουργία σε επίπεδα Super League και η σύμπνοια σε όλη την περίοδο που είχαμε. Η συσπείρωση και το οικογενειακό κλίμα σε όλο τον σύλλογο, σε όλα τα κομμάτια. Εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο καθένας είχε τον ρόλο του κι όλοι μαζί ταυτίζονταν».

-Ο Γιώργος Πετράκης ανήκει στη νέα γενιά προπονητών, που μαζί με την ομάδα έκανε κι αυτός πρωταθλητισμό για πρώτη φορά στην καριέρα του.

«Είναι ένας νέος προπονητής με μεγάλη όρεξη για δουλειά, μεράκι γι' αυτό που κάνει και επαγγελματισμό. Συνέβαλε τα μέγιστα στην πορεία του πρωταθλήματος και στην επίτευξη της ανόδου. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη δουλειά που έκανε».

-Επόμενος στόχος στη Super League για την Κηφισιά;

«Αυτονόητο για μία ομάδα νεοφώτιστη που ανεβαίνει από χαμηλότερες κατηγορίες, ο πρώτος στόχος είναι η παραμονή. Οτιδήποτε άλλο είναι ουτοπικό».

-Έχει την οικονομική δυνατότητα, έχει τις προϋποθέσεις η Κηφισιά να εδραιωθεί στη Super League;

«Στη φάση που βρισκόμαστε υπάρχει διάθεση να εδραιωθεί στη Super League η Κηφισιά. Υπάρχει θέληση, επιθυμία, αρκεί αυτά να γίνουν και πραγματικότητα. Αυτό είναι το στοίχημα».

-Το ρόστερ έχει τις βάσεις για τη μεγάλη κατηγορία;. Υπάρχει ταλέντο κι ελληνικός κορμός; Διότι σε πολλές ομάδες δεν υπάρχουν πλέον αρκετά νέα ελληνόπουλα, ώστε να στραφούν κι εκεί οι μεγάλοι σύλλογοι.

«Εγώ θα ήθελα να υπάρχει ελληνική βάση. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχει καλό κλίμα και πλήρη συναίσθηση της κατηγορίας. Δεν χρειάζεται, όμως, τώρα να πούμε περισσότερα για το ρόστερ. Ασφαλώς το ελληνικό στοιχείο για μένα είναι σημαντικό».

-Με το γήπεδο, που επίσης παίζει σημαντικό ρόλο τι έχετε αποφασίσει; Θα πάτε ΟΑΚΑ, Ριζούπολη κάπου άλλού;

«Το σίγουρο είναι ότι το Ζηρίνειο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για παιχνίδια της Super League κι εξετάζονται άλλες λύσεις. Θα δούμε τις επιλογές μας, αλλά δεν υπάρχει κάποια απόφαση».

-Πως μπορεί μία ομάδα, όπως η Κηφισιά, που δεν είναι σε πόλη της περιφέρειας και βρίσκεται στην Αττική που κυριαρχούν οι τρεις μεγάλοι, να αυξήσει τον κόσμο της;

«Υπάρχει βάση οπαδών, φίλοι της ομάδας που ακολουθούσαν και στις χαμηλότερες κατηγορίες. Μέσα και από την Ακαδημία θέλουμε να πλάσουμε νέους φιλάθλους στα βόρεια προάστια. Φιλάθλους που δεν θέλουν να είναι ταγμένοι σε μεγάλη ομάδα, που θέλουν απλά να βλέπουν καλό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι μία προσπάθεια που θα κάνουμε».

-Η Ακαδημία σε ποιο επίπεδο βρίσκεται;

«Έχει τμήματα η Κηφισιά. Διαθέτουμε 385 παιδιά κι αν κατορθώσουμε να έχουμε επιπλέον γήπεδα, τότε θα εκτοξεύσουμε το νούμερο. Είναι τεράστια η ζήτηση από παιδιά στα βόρεια προάστια».