Ο Τζίμας περιμένει μάχη με τη Νυρεμβέργη: «Η μονομαχία ΠΑΟΚ – Άρης μ’ έκανε να συνειδητοποιήσω τη σημασία των ντέρμπι»

Ο Τζίμας με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

i

©intime

Ο Τζίμας περιμένει μάχη με τη Νυρεμβέργη: «Η μονομαχία ΠΑΟΚ – Άρης μ’ έκανε να συνειδητοποιήσω τη σημασία των ντέρμπι»

Γιώργος Σακελλαρίου 22:29 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 22:29 - 17.10.2024

Αφιέρωμα στον Στέφανο Τζίμα έκανε η Νυρεμβέργη πριν το τοπικό ντέρμπι με τη Γκρόιτερ Φιρτ.

Η Νυρεμβέργη ετοιμάζεται για ντέρμπι με τη Γκρόιτερ Φιρτ στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας και προχώρησε σε αφιέρωμα στον Στέφανο Τζίμα, ο οποίος έχει εμπειρία από μεγάλες μάχες στην Ελλάδα.

Ο 18χρονος φορ που είναι δανεικός από τον ΠΑΟΚ αποθεώθηκε, μάλιστα, στην ιστοσελίδα της γερμανικής ομάδας και στάθηκε στην παρουσία του στην Εθνική Ελπίδων, αλλά και στις μάχες που έδωσε με τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη.

Αναλυτικά το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Νυρεμβέργης και οι ατάκες του Τζίμα:

«Ανοδικά η μορφή του Στέφανου Τζίμα. Μετά από μια περίοδο προσαρμογής, ο επιθετικός σημείωσε δύο γκολ στις δύο τελευταίες εμφανίσεις του, κάτι που μπορεί να εξηγηθεί και από το αναγκαστικό διάλειμμα μετά το ντεμπούτο του για τη Νυρεμβέργη.

Στη Νυρεμβέργη βρίσκεται ξανά από το απόγευμα της Τρίτης ο Στέφανος Τζίμας. Προηγουμένως πέρασε περίπου δέκα μέρες με την Εθνική Ελλάδας U21: “Δυστυχώς χάσαμε και τα δύο παιχνίδια. Αλλά οι εμπειρίες που μπόρεσα να αποκτήσω εκεί είναι πολύ πολύτιμες για μένα. Είναι πάντα τιμή να μπορείς να εκπροσωπείς τη χώρα σου”, λέει ο επιθετικός, περιγράφοντας τη συναισθηματική του κατάσταση μετά το διεθνές ταξίδι.

Η υποψηφιότητά του και τα πρόσφατα γκολ έδωσαν στον 18χρονο πρόσθετη αυτοπεποίθηση, αλλά αυτοί δεν είναι οι μόνοι λόγοι: “Έχω προσαρμοστεί πολύ καλά στον σύλλογο και τα κατάφερα στην ομάδα. Αυτό με βοηθάει”.

Αυτό που θα μπορούσε να τον βοηθήσει τώρα είναι η προηγούμενη εμπειρία του με τα ντέρμπι. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, το ντέρμπι της Αθήνας, είναι οικείο σε κάθε ποδοσφαιρόφιλο. Αλλά για το νούμερο “9” μας, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ – Άρης είναι το νούμερο ένα: “Είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην Ελλάδα και σημαίνει πολλά για τους φιλάθλους εκεί. Αυτή η μονομαχία με έκανε να συνειδητοποιήσω από νωρίς τη σημασία των ντέρμπι”.

Και γι' αυτό σκεφτόταν ήδη το επερχόμενο Frankenderby στα παιχνίδια του με την U21: “Είχα το ντέρμπι της Κυριακής στο πίσω μέρος του μυαλού μου όλη την ώρα. Ήξερα τι παιχνίδι περίμενε εμένα και την ομάδα όταν επέστρεψα. Όταν επέστρεψα, ο Βέιλ με πήρε στην άκρη και ξύπνησε τις αισθήσεις μου”.

Από τον επιθετικό πάντως δεν λείπει το απαραίτητο κίνητρο. Στο εκτός έδρας παιχνίδι στο SSV Ulm ο κόμπος φαινόταν να έχει σπάσει γι’ αυτόν. Ο Τζίμας μπήκε ως αλλαγή, σκόραρε για να κάνει το 1-1, αλλά στη συνέχεια δεν έλεγξε τα συναισθήματά του: “Η κόκκινη κάρτα ήταν λάθος μου”, παραδέχεται στη συνέχεια και αναφέρει επίσης μια συνομιλία με τον προπονητή Μίροσλαβ Κλόζε: “Μου έδειξε πράγματα που μπορούσα να βελτιώσω κατά τη διάρκεια της διακοπής. Είχε τρεις εβδομάδες για να συνεχίσω να εργάζομαι για την εξέλιξή μου και το χρησιμοποίησα.

Δούλεψα πολύ στην αίθουσα με τα βάρη κι έκανα επιπλέον προπονήσεις. Το τεχνικό τιμ και ο Μίρο Κλόζε έκαναν επίσης πολλές ατομικές προπονήσεις μαζί μου και βελτιώσαμε την τεχνική μου στην τελική. Προσπαθώ να εφαρμόσω αυτά τα πράγματα τώρα”.

Η δουλειά που επενδύθηκε απέδωσε καρπούς. Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο Στέφανος βρέθηκε στην ενδεκάδα κόντρα στη Μίνστερ και πανηγύρισε αμέσως το προβάδισμα με 1-0. Η φόρμα του ανεβαίνει, το πάθος είναι εκεί κι έχει και εμπειρία από ντέρμπι... Χωρίς κακούς οιωνούς για την Κυριακή».