Στέλιος Τσιμίκας: «Στην αρχή απαξιώθηκε στον Ολυμπιακό ο Κώστας - Ήθελε πολύ να ανανεώσει με τη Λίβερπουλ»

Κώστας Τσιμίκας

i

©Intime

Στέλιος Τσιμίκας: «Στην αρχή απαξιώθηκε στον Ολυμπιακό ο Κώστας - Ήθελε πολύ να ανανεώσει με τη Λίβερπουλ»

Κώστας Τσιακλής • 21:29 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 14.08.2024

Ο Στέλιος Τσιμίκας μίλησε για τον αδελφό του Κώστα, με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου με τη Λίβερπουλ.

Με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου του Κώστα Τσιμίκα με τη Λίβερπουλ, ο αδελφός του Στέλιος μίλησε για αυτόν στο Metropolis 95,5. Ο Στέλιος μεταξύ άλλων είπε πως ο Κώστας στην αρχή απαξιώθηκε στον Ολυμπιακό όμως τώρα η δουλειά του ανταμείφθηκε και βρίσκεται πλέον στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Κώστας Τσιμίκας λοιπόν ανανέωσε στο συμβόλαιο του με τη Λίβερπουλ μέχρι το 2027 και θα παραμείνει κάτοικος «Άνφιλντ» για τέσσερα ακόμα χρόνια. Ο Έλληνας αριστερός μπακ βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια στους «κόκκινους» και είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας. Μάλιστα οι φίλοι της Λίβερπουλ του έχουν γράψει και το δικό του τραγούδι! Προφανώς το highlight του με την αγγλική ομάδα είναι το νικητήριο πέναλτι στον τελικό του FA Cup με την Τσέλσι τη σεζόν 2021-22.

Με αφορμή την ανανέωση του με τη Λίβερπουλ, ο αδερφός του Στέλιος μίλησε στο Metropolis 95,5 και αναφέρθηκε τόσο στην επιθυμία του Κώστα να συνεχίσει στη Λίβερπουλ, όσο και στην απαξίωση που είχε στην αρχή στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα είπε τα εξής: 

«Όλη η οικογένεια, είμαστε πολύ περήφανοι για τον Κώστα. Καθημερνά μιλάμε, είναι πολύ χαρούμενος. Ήταν κάτι που το ήθελε, να συνεχίσει για τα επόμενα 4 χρόνια στη Λίβερπουλ. Είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Ανταμειφθήκαν οι κόποι της δουλειάς του. Πέρασε δυσκολίες αλλά αυτή τη στιγμή είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Το κύριο συστατικό της επιτυχίας είναι η σκληρή δουλειά, γιατί στον Ολυμπιακό απαξιώθηκε στην αρχή. Μέσα από τους δανεισμούς έδειξε τις δυνατότητες του, δεν ήταν κάτι που του χαρίστηκε. Στον Ολυμπιακό δεν φαινόταν αυτό που είχε να προσφέρει, δεν το έβλεπαν. Πήρε πολλά από τους δανεισμούς και απέδειξε τι μπορεί να προσφέρει».

Στη συνέχεια ο Στέλιος Τσιμίκας ρωτήθηκε για το τι πιστεύει ότι έχει μεγαλύτερη σημασία στο ποδόσφαιρο. Το ταλέντο ή η δουλειά; «Πιστεύω πως μετράει 40% το ταλέντο και 60% η δουλειά. Όπως έχουν δείξει και πολλά παραδείγματα ποδοσφαιριστών. Πολλοί ταλαντούχοι δεν έκαναν την καριέρα που περίμεναν όλοι», απάντησε.

Τσιμίκας, ένας Έλληνας Θεός στο Μέρσεϊσάιντ (vids)
PREMIER LEAGUE

09:52 - 26.09.2023

Τσιμίκας, ένας Έλληνας Θεός στο Μέρσεϊσάιντ (vids)

Ο Κώστας Τσιμίκας θα συνεχίσει να ζει το όνειρό του στη Λίβερπουλ, μιας κι έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με τους «Reds» και το Sportal κάνει ταξίδι στα τελευταία μαγικά χρόνια του «Greek Scouser» στην «κόκκινη» πλευρά του Μέρσεϊσαϊντ.

Τέλος ο Στέλιος μίλησε και για τις συμβουλές που ανταλλάζουν με τον αδελφό του: «Εγώ προσπαθώ να απολαύσω το ποδόσφαιρο, αυτό μου λέει και αυτός. Εγώ τον συμβουλεύω να μείνει ταπεινός και να μείνει σε υψηλό επίπεδο».