Στέρλινγκ: Από αστέρι του Γκουαρντιόλα κατέληξε να είναι ο χειρότερος παίκτης της Τσέλσι

Ραχίμ Στέρλινγκ - Φωτ. IMAGO

Στέρλινγκ: Από αστέρι του Γκουαρντιόλα κατέληξε να είναι ο χειρότερος παίκτης της Τσέλσι

Κώστας Τόπας 10:30 - 23.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:39 - 23.08.2024

Αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους εξτρέμ της Premier League όσο αγωνιζόταν στην Μάντσεστερ Σίτι, υπό τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Σήμερα όμως ο Ραχίμ Στέρλινγκ βρίσκεται στον «πάγο» έπειτα από πρωτοβουλία του Μαρέσκα και το μέλλον του στην Τσέλσι είναι αβέβαιο.

Το καλοκαίρι του 2022, ο Ραχίμ Στέρλινγκ μετακόμισε στο Λονδίνο από τη Μάντσεστερ Σίτι ως αστέρι υπογράφοντας στη νέα Τσέλσι του Τοντ Μπόελι. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, ο Μαρέσκα τον έθεσε εκτός ομάδας περιμένοντας να βρει διέξοδο για αυτόν στην τελική ευθεία της μεταγραφικής αγοράς και, προς το παρόν, οι «μπλε» έχουν αποσύρει το νούμερό του «7» για να το δώσουν στον Πέδρο Νέτο, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε από τη Γουλβς.

«Ήμουν ειλικρινής, δεν θα παίξει ούτε ένα λεπτό εδώ. Δεν είναι ότι δεν τον θεωρώ καλό παίκτη, αλλά προτιμώ ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Είναι απλό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαρέσκα για τον 29χρονο μεσοεπιθετικός, ο οποίος έχει τρία χρόνια συμβόλαιο στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

«Αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Είμαι εδώ για να παίρνω αποφάσεις. Δεν σκέφτομαι πόσα χρόνια απομένουν στο συμβόλαιό του, δεν είναι δική μου δουλειά. Μπορεί να έχει 20ετές συμβόλαιο, δεν με ενδιαφέρει», κατέληξε ο τεχνικός των Λονδρέζων.

Ο Γκουαρντιόλα τον μετέτρεψε στον καλύτερο εξτρέμ της Premier League

Ο Στέρλινγκ έφτασε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» έπειτα από επτά λαμπρές σεζόν στη Μάντσεστερ Σίτι, όπου ο Πεπ Γκουαρντιόλα τον μετέτρεψε σε έναν από τους καλύτερους εξτρέμ στην Premier League. Μάλιστα, θα έλεγε κανείς ότι είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο στην καριέρα του ως προπονητής.

«Ο Ραχίμ Στέρλινγκ μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους παίκτες που είχα στην προπονητική μου καριέρα», σχολίασε ο Πεπ το 2020.

Και, παρά το γεγονός ότι έλαμψε σε ορισμένες κρίσιμες αναμετρήσεις, όπως στο Champions League του 2020 κόντρα στην Λυών, ο Στέρλινγκ πήρε αποφάσεις για το μεγαλύτερο έλλειμμά του... μία από τις μεγαλύτερες αρετές του υπό τις εντολές του Ισπανού προπονητή στο «Έτιχαντ».

Με 131 γκολ και 73 ασίστ σε 339 παιχνίδια με τους Πολίτες, οι αριθμοί δεν ξεγελούν κανέναν. Ποτέ δεν έπεσε κάτω από τα 18 γκολ (2015-16) και είχε το μέγιστο των 39 (2018-19) κατά τις επτά σεζόν του στο «Έτιχαντ». Η περίπτωσή του, σε πολλές περιπτώσεις, ελήφθη ως αναφορά στο ξεκίνημα του Βινίσιους στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η χειρότερη υπογραφή της εποχής Μπόελι στην Τσέλσι

Σε ηλικία μόλις 26 ετών, και ως ένα από τα σημεία αναφοράς της Αγγλίας του Σάουθγκεϊτ, η υπογραφή του ήταν κάτι λιγότερο από εγγύηση για την Τσέλσι μετά την άφιξη του Μπόελι. Οι Λονδρέζοι πλήρωσαν 56 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν και όλοι απορούσαν με αυτό το «χαμηλό» ποσό. Στην πραγματικότητα, ήταν το ξεκάθαρο αίτημα του Τόμας Τούχελ που λίγες εβδομάδες μετά το κλείσιμο της συγκεκριμένης αγοράς, απολύθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας

Ο Στέρλινγκ, από την πλευρά του, δεν ήταν ποτέ ούτε σκιά του θηρίου που ήταν στο «Έτιχαντ». Στην πρώτη του σεζόν δεν ξεπέρασε το φράγμα των 10 γκολ για πρώτη φορά από τη σεζόν 2012/13, όταν ακόμα αναδυόταν στη Λίβερπουλ. Πέρυσι έφτασε τα 10 τέρματα και τις οκτώ ασίστ. Φαινομενικά καλύτερα νούμερα αλλά που ισοδυναμούν μόνο με τη χειρότερη σεζόν του με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η απότομη πτώση

Ήταν τέτοια η πτώση του που, όντας ένας από τους αγαπημένους παίκτες του Σάουθγκεϊτ, που μάλιστα δεν έχει βρεθεί σε αποστολή της Αγγλίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Το όνομά του ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα στην εκτενή λίστα της Τσέλσι με αυτούς που κλήθηκαν την πρώτη μέρα της Premier League κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Το περιβάλλον του, φυσικά, δεν δίστασε να κάνει σχετική δήλωση ώστε ο σύλλογος να ξεκαθαρίσει την κατάστασή του.

«Επέστρεψε στην Αγγλία δύο εβδομάδες νωρίτερα και είχε μια θετική προετοιμασία. Προσδοκούμε ότι ο Στέρλινγκ θα πάρει μέρος στον αγώνα με τη Σίτι. Ελπίζουμε να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση», ανέφεραν χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του παίκτη.

Τόσο για τον Στέρλινγκ όσο και για την Τσέλσι, προτεραιότητα είναι η αναζήτηση μεταγραφής. Αλλά και η οικονομία παίζει καθοριστικό ρόλο και, καθώς απομένουν 10 μέρες μέχρι να κλείσει η αγορά, δεν θα ήταν παράξενο να επαναληφθεί η «φόρμουλα Λουκάκου» τον τελευταίο καιρό... ή να πρέπει να παραμείνει στο κλαμπ, αλλά βρισκόμενος στον «πάγο».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!