Στη Β' ομάδα της Σταντάρ Λιέγης ο Σελίμ Αμαλάχ, που συνδέθηκε με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
i

Αμαλάχ / screenshot via Twitter

Στη Β' ομάδα της Σταντάρ Λιέγης ο Σελίμ Αμαλάχ, που συνδέθηκε με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Sportal newsroom 19:36 - 27.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:56 - 20.08.2024

Ο Σελίμ Αμαλάχ, που συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό δεν θα αγωνιστεί ξανά με τη Σταντάρ Λιέγης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας.

Την απόφαση να μην αγωνιστεί ξανά με την πρώτη ομάδα ο Σελίμ Αμαλάχ, πήρε ο πρόεδρος της Σταντάρ Λιέγης, Πιερ Λοχτ. Ο λόγος είναι ότι ο Μαροκινός δεν θέλησε να υπογράψει νέο συμβόλαιο, ενώ για τον ίδιο λόγο και άλλοι τρεις συμπαίχτες του θα προπονούνται με την β' ομάδα.

«Δεν θα κάνουμε κάτι για να αυξήσουμε την εμπορική αξία των παιχτών που θα φύγουν ως ελεύθεροι. Δεν θα κάνουμε τη βρώμικη δουλειά για τις άλλες ομάδες. Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να τους αφήσουμε να αγωνιστούν, αλλά θα έστελνε επικίνδυνο μήνυμα. Το να αποδεχθούμε ότι μπορούν να αγωνιστούν και μετά να φύγουν ως ελεύθεροι θα είναι ο θάνατος του συλλόγου», δήλωσε ο πρόεδρος της βελγικής ομάδας στην Het Laatste Nieuws.

Αντίθετα ο προπονητής της Σταντάρ Λιέγης, Ρόνι Ντέιλα, φαίνεται ότι δεν συμφωνεί με την απόφαση αυτή: «Είναι πραγματικά λυπηρό. Ο Σελίμ ήταν ένας από τους καλύτερους παίχτες μας πριν από τη διακοπή του Μουντιάλ, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε τις αξίες του συλλόγου και να έχουμε στο μυαλό μας μερικές δύσκολες αποφάσεις. Ο σύλλογος καθορίζει τη πορεία».

Ο Μαροκινός ποδοσφαιριστής πριν τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε βρει δίχτυα τέσσερις φορές, είχε μία ασίστ. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο βοήθησε τη χώρα του να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσεις με αποτέλεσμα ομάδες να έχουν ενδιαφερθεί για το πρόσωπό του. Δύο από αυτές είναι και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.