Τρεις ακόμα ΠΑΕ ελέγχονται για στημένους αγώνες - Έφθασαν τις 18, πέντε οι παράγοντες από τη Super League

Τρεις ακόμα ΠΑΕ ελέγχονται για στημένους αγώνες - Έφθασαν τις 18, πέντε οι παράγοντες από τη Super League

Sportal newsroom 09:28 - 20.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:47 - 14.08.2024

Πλέον ελέγχονται 18 ομάδες για συμμετοχή στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, καθώς μετά από έρευνες έχουν προστεθεί άλλες τρεις, σύμφωνα με το dikisports.blogspot.com.

Νέες πληροφορίες προκύπτουν καθημερινά για το κύκλωμα των στημένων αγώνων. Η ιστοσελίδα «dikisports» επανήλθε με νεότερο ρεπορτάζ σχετικά με το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού, το οποίο έφεραν στο φως η Interpol και η Eurojust. 

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι κατά την τριετή έρευνα που διεξήγαγαν οι αρχές ανακαλύφθηκε πως εμπλέκονται ακόμη τρεις ομάδες στο κύκλωμα των στημένων αγώνων.

Έτσι, οι ελληνικές αρχές πρέπει να ελέγξουν τους αξιωματούχους 5 ΠΑΕ της Superleague 1 και 13 ΠΑΕ της Superleague 2.

Επιστολή του Μαρινάκη στον Οικονόμου για τα στημένα - «Στη δικαιοσύνη όσοι εμπλέκονται, να μην δηλητηριάζεται το ποδόσφαιρο»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:32 - 13.07.2023

Επιστολή του Μαρινάκη στον Οικονόμου για τα στημένα - «Στη δικαιοσύνη όσοι εμπλέκονται, να μην δηλητηριάζεται το ποδόσφαιρο»

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης με επιστολή του στον Υπουργό Γιάννη Οικονόμου ζητάει άμεσα διελεύκανση της υπόθεσης με τα στημένα.

Αναλυτικά αναφέρει το δημοσίευμα της dikisports.blogspot.com:

8 ΠΑΕ ελέγχονται για συμμετοχή στο κύκλωμα! Η "Δίκη" αποκαλύπτει ότι η τριετής έρευνα των διεθνών αρχών για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού εμπλέκει άλλες τρεις ελληνικές ομάδες. Η Interpol και η Eurojust, με τη συνδρομή της Εταιρείας Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης Sportradar, κατέληξαν ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να ελέγξουν τους αξιωματούχους 5 ΠΑΕ της SL1 και 13 ΠΑΕ της SL2! 

Στα στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια της αθλητικής υπερεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βιργινίας Σακελλαροπούλου, του αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών Κώστα Σπυρόπουλου και του προέδρου Εφετών Χαράλαμπου Κωτουλόπουλου, εντοπίζονται αλλοιώσεις αποτελεσμάτων ελληνικών αγώνων μέσω του παράνομου στοιχήματος. Κατονομάζονται πέντε πρόεδροι ΠΑΕ της Super League 1 και αποτυπώνονται οι ευθύνες ποδοσφαιρικών παραγόντων της SL2 σε βάθος δυόμιση ετών, διάστημα στο οποίο η Διεθνής Αστυνομία κατέγραψε μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών τις παράνομες δραστηριότητες του φερόμενου ως εγκεφάλου και των μελών του κυκλώματος.

Από τις 13 ομάδες της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας: 

- Δύο είναι από τη Βόρεια Ελλάδα 

- Δύο από τη Θεσσαλία 

- Πέντε από την Αττική 

- Μία από την Πελοποννήσου 

- Τρεις από τη νησιωτική χώρα. 

Tέσσερις εξ ΄αυτών δεν αγωνίζονται πλέον στη SL2.

Tags: