Στην Ελλάδα ο Βέλντε - Ανακοινώνεται από τον Ολυμπιακό

Φωτ. IMAGO

i

©Imago

Στην Ελλάδα ο Βέλντε - Ανακοινώνεται από τον Ολυμπιακό

Διονύσης Βερβελές 09:17 - 29.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:28 - 29.07.2024

Ολοκληρώνεται η μεταγραφή του Νορβηγού εξτρέμ από τους «ερυθρόλευκους».

Δεν είναι μόνο ο Γιάρεμτσουκ που έχει φέρει στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, αλλά για λογαριασμό της ομάδας του Πειραιά είναι στη χώρα μας και ο Κρίστοφερ Βέλντε. Οι «ερυθρόλευκοι» στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έδωσαν τελικά τα χέρια με τη Λεχ Πόζναν.

Κοντά στα έξι εκατομμύρια ευρώ θα πάει η μεταγραφή του Νορβηγού εξτρέμ και από χθες, Κυριακή, είναι στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η απόκτησή του, αφού βάλει την υπογραφή στο συμβόλαιό του με το σύλλογο.

Ο Ολυμπιακός από την πρώτη στιγμή τα είχε βρει σε όλα με τον ποδοσφαιριστή και αυτό που έμενε ήταν το «ναι» της ομάδας από την Πολωνία. Για μία ακόμη φορά οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκαν καλοί στις διαπραγματεύσεις τους και έφεραν εις πέρας μία περίπτωση ποδοσφαιριστή τον οποίο είχαν βάλει στο... μάτι εδώ και καιρό. Τον ήθελαν οι Πειραιώτες τον Βέλντε και στιγμή δε σταμάτησαν να δείχνουν το ενδιαφέρον τους.

Ο παίκτης είχε δώσει τα χέρια με τον Ολυμπιακό και μετά από την πλευρά του και αυτός πίεσε καταστάσεις στην Πολωνία και συγκεκριμένα τη Λεχ Πόζναν, έτσι ώστε να τα βρει με τους «ερυθρόλευκους» και να προχωρήσει η μεταγραφή του, όπως και έγινε άλλωστε.

Σταθερά ψηλά για δύο χρόνια

Ο 24χρονος εξτρέμ αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σήμερα από την ομάδα του Πειραιά και είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια είναι σταθερά ψηλά στη λίστα με τους διακριθέντες της Λεχ Πόζναν.

Απ' όταν άρχισε να καθιερώνεται ως βασικός στην ομάδα της Πολωνίας άρχισε να δείχνει την αξία του στον αγωνιστικό χώρο. Τη σεζόν 2022-23 σε 48 ματς που έπαιξε σε όλες τις διοργανώσεις, κατάφερε να σημειώσει 16 γκολ και να βγάλει 7 ασίστ. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο 2023-24 έπαιξε σε 39 αναμετρήσεις και είχε ξανά πάνω από δέκα γκολ μέσα στη σεζόν και συγκεκριμένα 13 φορές έστειλε την μπάλα σε αντίπαλα δίχτυα και «έβγαλε» 5 ασίστ.

Αριθμοί αρκετά καλοί για εξτρέμ, αφού δείχνει ότι είναι ένας παραγωγικός ποδοσφαιριστής και ο Ολυμπιακός πιστεύει ότι μπορεί να ανταποκριθεί και στο επίπεδο των «ερυθρόλευκων».