Στο μυαλό της ΑΕΚ μόνο ο Αστέρας, στο πλάνο του Αλμέιδα και η ρεβάνς στο Φάληρο
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Στο μυαλό της ΑΕΚ μόνο ο Αστέρας, στο πλάνο του Αλμέιδα και η ρεβάνς στο Φάληρο

Κώστας Τσίλης 08:18 - 24.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:46 - 20.08.2024

Ο Αλμέιδα θέλει όλους τους παίκτες της ΑΕΚ συγκεντρωμένους μόνο στο αυριανό ματς με τον Αστέρα, όμως στο αγωνιστικό του πλάνο υπάρχει και η ρεβάνς του κυπέλλου με Ολυμπιακό

Προφανώς και η ξεκάθαρη όχι απλώς οδηγία αλλά απαίτηση του Ματίας Αλμέιδα από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, είναι να συγκεντρωθούν απολύτως στο αυριανό ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Χωρίς το μυαλό τους να... τρέξει στην ρεβάνς του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την προσεχή Τετάρτη στο Φάληρο. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει και για το αγωνιστικό πλάνο που θα φτιάξει ο Αλμέιδα για το ματς με τον Αστέρα. 

Πριν από τον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, είχε προηγηθεί χρονικά το ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Και ο Αλμέιδα όχι μόνο είχε ετοιμάσει δυο διαφορετικές ενδεκάδες πριν από τα δυο παιχνίδια, αλλά το είχε ανακοινώσει και στους ποδοσφαιριστές του. Τώρα δεν έχει κάνει κάτι αντίστοιχο πριν το ματς με τον Αστέρα και την ρεβάνς του κυπέλλου στο Φάληρο. Ωστόσο στην πράξη, φτιάχνοντας την ενδεκάδα του αυριανού παιχνιδιού για το πρωτάθλημα, ο Αργεντινός τεχνικός θα έχει και στο μυαλό του αυτό που θέλει να κάνει την Τετάρτη με τον Ολυμπιακό.

Οριστικές αποφάσεις άλλωστε για το σχήμα και την ενδεκάδα του αυριανού ματς με τον Αστέρα, ο Αλμέιδα δεν έδειξε ούτε στην προπόνηση της Πέμπτης να έχει πάρει. Όλα... ανοιχτά στο τραπέζι παρέμειναν, όπως συνέβη και στην προπόνηση της Τετάρτης. Πάντως είναι βέβαιο πως τις τελικές αποφάσεις του Αργεντινού τεχνικού, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και οι σκέψεις που κάνει για την ρεβάνς του κυπέλλου. Και είναι δεδομένο, πως η ενδεκάδα που θα επιλέξει ο Αλμέιδα για το ματς με τον Αστέρα, θα φανερώσει σε μεγάλο ποσοστό και τις προθέσεις του για το παιχνίδι της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη. 

Έτσι κι αλλιώς για τον Αλμέιδα δεν θα έχει καμία σημασία για την ρεβάνς, το γεγονός πως στο πρώτο ματς η ΑΕΚ κέρδισε με 3-0. Σαν να ξεκινούν όλα από 0-0 θέλει να λειτουργήσει ο Αργεντινός τεχνικός. Στο πρώτο παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Αργεντινός τεχνικός χρησιμοποίησε στην ενδεκάδα εννέα διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, σε σχέση με τους έντεκα που είχε δηλώσει για να ξεκινήσουν το ματς που είχε προηγηθεί με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Και είναι εξαιρετικά πιθανό, να γίνει και τώρα ακριβώς το ίδιο ή περίπου το ίδιο.