Στο χέρι του Άμραμπατ το μέλλον του στην ΑΕΚ, όλα ανοιχτά για Αραούχο

Στο χέρι του Άμραμπατ το μέλλον του στην ΑΕΚ, όλα ανοιχτά για Αραούχο

Κώστας Τσίλης 13:17 - 27.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 29.05.2024

Το Sportal.gr βάζει στο τραπέζι όλα τα δεδομένα για τις εξελίξεις με τα συμβόλαια του Άμραμπατ και του Αραούχο στην ΑΕΚ

Προφανώς και στην ΑΕΚ υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει και σε πολλούς τομείς. Γι αυτό άλλωστε και ο Ματίας Αλμέιδα θα βρίσκεται ξανά στην Αθήνα τις επόμενες μέρες, ενδιαμέσως των διακοπών του. Μια από τις σημαντικές εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν, αφορά το μέλλον του Σέρχιο Αραούχο και του Νορντίν Άμραμπατ. Αμφότεροι... ελεύθεροι από τον Ιούνιο.

Στην περίπτωση του Άμραμπατ, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έδωσε ένα στίγμα για τις εξελίξεις. Όπως ήδη διαβάσατε στο Sportal.gr, σε συνέντευξη που παραχώρησε, τόνισε πως η ΑΕΚ θέλει να τον κρατήσει, όμως εκείνος σκέφτεται πως ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει στην Ολλανδία. Η ΑΕΚ επ' αυτού δεν τοποθετήθηκε διαφορετικά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως επί της ουσίας το μέλλον του Άμραμπατ στην ΑΕΚ είναι στα δικά του χέρια. Αν τελικά αποφασίσει, όπως έκανε πέρυσι αλλά και προπέρσι πως τελικά δεν θέλει να επιστρέψει στην Ολλανδία, τότε πιθανότατα θα συνεχίσει να φορά τα κιτρινόμαυρα. Το θετικό στην υπόθεση είναι, πως πάλι ο ίδιος ο Άμραμπατ, ξεκαθάρισε πως φέτος θέλει να κάνει καλοκαιρινή προετοιμασία από την πρώτη μέρα. Κάτι που σημαίνει πως δεν θα αργήσει να πάρει την οριστική του απόφαση.

Αντίθετα μ' ότι ισχύει με την περίπτωση του Άμραμπατ, σ' αυτή του Αραούχο το τοπίο μοιάζει ακόμα να είναι πολύ θολό. Ο Αργεντινός επιθετικός έφυγε από την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές του διακοπές, χωρίς να κάνει κάποια συζήτηση με την ΑΕΚ για το μέλλον του. Χωρίς δηλαδή ούτε να συμφωνήσει για ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά χωρίς και να αποχαιρετίσει. Και αυτό έχει την σημασία του.

Από την άλλη μεριά φαίνεται πως ούτε και η ΑΕΚ επεδίωξε να κάνει μια συνάντηση με τον Αραούχο, για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Όλα αυτά σημαίνουν πως δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση από καμία από τις δυο πλευρές. Και πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος που ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο Αραούχο, επεδίωξαν να κάνουν μια συνάντηση για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Επομένως τα πάντα είναι ανοιχτά ως προς το μέλλον του Αργεντινού επιθετικού στην ΑΕΚ. Είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή θα χρειαστεί να γίνει αυτό το ξεκαθάρισμα. Για υπάρξουν και οριστικές εξελίξεις. Αλλά τα δεδομένη χρονική στιγμή, φαίνεται πως καμία από τις δυο πλευρές, δεν θέλει να πιέσει προκειμένου αυτό να συμβεί. Βεβαίως υπάρχει και μια πρόταση της ΑΕΚ προς τον Αραούχο, στην οποία ο παίκτης δεν απάντησε ποτέ. Ούτε όταν τελείωσε η σεζόν. Κάτι που ενδεχομένως να δείχνει κάτι.