Μεταγραφική... εκτόξευση στη Stoiximan Super League: Ξοδεύτηκαν σχεδόν 25 εκατ. ευρώ παραπάνω από πέρυσι

Μεταγραφική... εκτόξευση στη Stoiximan Super League: Ξοδεύτηκαν σχεδόν 25 εκατ. ευρώ παραπάνω από πέρυσι

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:40 - 06.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:40 - 06.09.2024

Σχεδόν διπλάσια χρήματα δαπανήθηκαν στη Stoiximan Super League φέτος, σε σύγκριση με το πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν.

Το απόγευμα της 17ης Αυγούστου σηματοδοτήθηκε η έναρξη της φετινής σεζόν στη Stoiximan Super League, με τις αναμετρήσεις που έδωσαν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, κόντρα σε Πανσερραϊκό και Βόλο αντίστοιχα. Αυτή η έκδοση του πρωταθλήματος φέρει μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρυσι και αυτή έχει να κάνει με το οικονομικό σκέλος.

Ειδικότερα, το «International Centre for Sports Studies» διεξήγαγε έρευνα για τις διαφορές μεταξύ των δαπανών της περασμένης σεζόν σε σύγκριση με φέτος. Η Stoiximan Super League, λοιπόν, παρουσίασε τρομερή βελτίωση, αφού τα ποσά που δαπανήθηκαν για μεταγραφές ήταν σχεδόν διπλάσια απ' ότι πέρυσι. Ειδικότερα, τη χρονιά 2023-24, από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου είχαν ξοδευτεί συνολικά 35 εκατ. ευρώ.

Το ίδιο διάστημα φέτος, οι σύλλογοι του κορυφαίου πρωταθλήματος της χώρας ξόδεψαν 59 εκατ. ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε ποσοστιαία διαφορά ύψους +68.6%, δεδομένων των 24.9 εκατ. ευρώ παραπάνω που δαπανήθηκαν. Μάλιστα, αυτό χάρισε στη Stoiximan Super League μία θέση στην πρώτη τριάδα, ανάμεσα στις συγκρίσεις που έκανε το «CIES» στην έρευνά του. Η πρώτη κατηγορία της Ελλάδας ήταν το δεύτερο πιο αναβαθμισμένο πρωτάθλημα του κόσμου, με αυτό της Βραζιλίας να είναι το μοναδικό που το προσπερνά.

Αξίζει, επιπλέον, να σημειωθεί πως οι ομάδες της Premier League... τσιγκουνεύτηκαν λίγο στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Αυτό διότι ενώ πέρυσι ξοδευτήκαν τρία δισεκατομμύρια ευρώ την περασμένη χρονιά, φέτος αυτό το ποσό μειώθηκε σε 2.5. Από την άλλη,, το πρωτάθλημα που έκανε τη μεγαλύτερη περικοπή ήταν το ολλανδικό, αφού από 285 εκατ. ευρώ πέρυσι, φέτος δόθηκαν 105.

Όσον αφορά την Ελλάδα και τη Stoiximan Super League, ο Παναθηναϊκός αποτελεί τον σύλλογο με το πιο ακριβό ρόστερ τη φετινή περίοδο. Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο, συγκεκριμένα, φέτος έχουν χρηματιστηριακή αξία ύψους 106,85 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 93,15, ο ΠΑΟΚ με 92 και η ΑΕΚ 72,88. Όσο για τη συνολική αξία της Stoiximan Super League, αυτή πλέον ανέρχεται στα 484,30 εκατ. ευρώ.