Φινάλε στο συναρπαστικότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών που θα κρίνει τον τίτλο

Μεϊτέ & Νταρίντα

i

©Intime

Φινάλε στο συναρπαστικότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών που θα κρίνει τον τίτλο

Κώστας Τόπας 08:52 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:24 - 29.05.2024

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο «Βικελίδης» από τον Άρη (19/05, 20:00) εκεί όπου μπορεί να γράψει ιστορία και να κατακτήσει το τέταρτο πρωτάθλημα, ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται τη Λαμία στην «OPAP Arena» κι ελπίζει σε στραβοπάτημα των «ασπρόμαυρων», προκειμένου να πανηγυρίσει το 14ο πρωτάθλημα της και το δεύτερο back-to-back.

Η φετινή σεζόν της Stoiximan Super League ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής (19/05) με το ενδιαφέρον όλων να είναι στραμμένα στο Βικελίδης.

Κι αυτό διότι στις 20:00, Άρης και ΠΑΟΚ κοντράρουν τις δυνάμεις τους στο «Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Άρης παραμένει αήττητος στις τρεις φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων, όπου υπήρξε λευκή ισοπαλία στον Α’ Γύρο μέσα στην Τούμπα, ενώ επικράτησε με 1-0 στην πρεμιέρα της διαδικασίας των Stoiximan Super League play offs και στις 7 Ιανουαρίου 2024 επικράτησε με 2-1 στην έδρα του για τον Β’ Γύρο του πρωταθλήματος.

Ενα ντέρμπι που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή, καθώς αν η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου νικήσει τον Άρη «Βικελίδης», τότε θα κατακτήσει το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Διαφορετικά θα χρειάζεται στραβοπάτημα της ΑΕΚ, δηλαδή αποτυχία της Ένωσης να νικήσει τη Λαμία στην «OPAP Arena».

Για τον ΠΑΟΚ δεν κάνει το σενάριο δικής του ισοπαλίας και νίκης της ΑΕΚ, καθώς θα φέρει τις δύο ομάδες ισόβαθμες στους 78 βαθμούς, και ο τίτλος θα πάει στην Ένωση, η οποία έχει την ισοβαθμία.

Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ υποδέχεται τη Λαμία, με μοναδικό στόχο το τρίποντο, αλλά έχοντας πάντα και το μυαλό της στη Θεσσαλονίκη, για το αποτέλεσμα του ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ.

Αυτή τη σεζόν, σε τρεις αναμετρήσεις μεταξύ τους η ΑΕΚ έχει ισάριθμες νίκες και με τη Λαμία να σκοράρει μόνο στο μεταξύ τους για τον Β’ Γύρο που έγινε στην έδρα της (1-3). Στη Νέα Φιλαδέλφεια για την κανονική περίοδο οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 3-0 (10’ Γκαρσία, 36’ Αραούχο, 90+4’ Μάνταλος).

Η ΑΕΚ έχει εννέα διαδοχικές νίκες εντός και εκτός έδρας, στις οκτώ από τις οποίες δεν έχει δεχθεί ούτε τέρμα και αυτό το σερί ξεκίνησε μετά το μοναδικό 0-0 των δύο ομάδων στις 21 Δεκεμβρίου 2019 στο γήπεδο της Λαμίας.

Τέλος, το άλλο κρίσιμο ματς διεξάγεται στη Λεωφόρο, εκεί όπου Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θέλουν να κατακτήσουν την τρίτη θέση και με αυτόν τον τρόπο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ανεξάρτητα τι θα γίνει στους τελικούς σε Κύπελλο Ελλάδας και Conference League.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για έκτη φορά μέσα στη σεζόν, αφού έχουν και τα μεταξύ τους παιχνίδια για το Κύπελλο Ελλάδας εκτός από τα τέσσερα σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος και Stoiximan Super League playoffs.

Που θα δείτε Άρης - ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και ΑΕΚ - Λαμία που κρίνουν τον τίτλο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

08:29 - 19.05.2024

Που θα δείτε Άρης - ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και ΑΕΚ - Λαμία που κρίνουν τον τίτλο

Σπουδαία ματς περιλαμβάνει το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Κυριακής (19/5). Ξεχωρίζουν φυσικά οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League που κρίνουν τον πρωταθλητή.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει νίκη σε αυτές τις αναμετρήσεις, αφού υπάρχουν τρεις των «πρασίνων» και δύο ισοπαλίες για τις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου οι Πράσινοι πήραν την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός έχει μια νίκη στις δέκα τελευταίες του αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό, αυτή στα περσινά playoffs μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκης. Στα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια που έχουν γίνει με τη νέα μορφή των playoffs με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό υπάρχει μια ισοπαλία 0-0, μια νίκη του Ολυμπιακού με 4-1 και δύο νίκες των Πρασίνων.

Τα κριτήρια κατάταξης σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων στα playoffs

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα playoffs, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

  • Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες στη Stoiximan Super League (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά, δηλαδή στα τέσσερα ματς που τέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες στο πρωτάθλημα).

  • Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων συλλόγων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά).

  • Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.