Το «θρίλερ» για το βραβείο του πρώτου σκόρερ με πρωταγωνιστές τους Μορόν, Ελ Κααμπί και Λιβάι Γκαρσία

Ελ Κααμπί, Μορόν, Λιβάι Γκαρσία

i

© Intime

Το «θρίλερ» για το βραβείο του πρώτου σκόρερ με πρωταγωνιστές τους Μορόν, Ελ Κααμπί και Λιβάι Γκαρσία

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:45 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 12.03.2024

Ο «killer» Μορόν, ο «καυτός» Ελ Κααμπί, το «βαρόμετρο» Λιβάι Γκαρσία και μία μάχη που αναμένεται αμφίρροπη μέχρι το φινάλε...

Τη φετινή σεζόν απολαμβάνουμε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Πέρα από τις κυβερνητικές αποφάσεις, τα άδεια γήπεδα, τις καυστικές ανακοινώσεις και τα... παράπονα για τη διαιτησία, οι ομάδες της Stoiximan Super League προσφέρουν πλούσιο θέαμα κάθε Σαββατοκύριακο, με τις «μάχες» για τον τίτλο και την παραμονή στην κατηγορία να αναμένονται άκρως αμφίρροπες μέχρι το φινάλε.

Εκτός απ΄ όλα τα παραπάνω, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το «θρίλερ» που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.

Εδώ και πολλά χρόνια, ο αγώνας για την κατάληψη της θέσης του πρώτου σκόρερ αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία κάθε ποδοσφαιρικής χρονιάς. Ειδικά στη διοργάνωση της Stoiximan Super League, η οποία συνηθίζει να προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Μετά κι από την ολοκλήρωση της πρεμιέρας των playoffs, στην κορυφή της σχετικής λίστας συγκατοικούν οι Λορέν Μορόν του Άρη και Αγιούμπ Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού με 15 γκολ, ενώ ακολουθεί ο Λιβάι Γκαρσία με δύο λιγότερα (13).

Την περασμένη αγωνιστική (1η του μίνι πρωταθλήματος), ο Ισπανός φορ των κιτρινόμαυρων πέτυχε γκολ στην Τούμπα κι έκρινε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (0-1), ενώ ο Μαροκινός επιθετικός των Πειραιωτών έμεινε «άσφαιρος» στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη, ο Γκαρσία ήταν εντυπωσιακός στο «Αθανάσιος Διάκος» και με δύο τέρματα δήλωσε «παρών» στη μάχη για τον πρώτο σκόρερ.

Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές που ακολουθούν στη λίστα, εκεί υπάρχει τετραπλή... ισοβαθμία, με τους Φώτη Ιωαννίδη, Πόνσε, Μιριτέλο και Οζέγκοβιτς να μετράνε από 12 γκολ.

Αναλυτικά η λίστα:

1: Λορέν Μορόν 15 γκολ

2: Αγιούμπ Ελ Κααμπί 15 γκολ

3: Λιβάι Γκαρσία 13 γκολ

4: Φώτης Ιωαννίδης 12 γκολ

5: Όγκνιεν Οζέγκοβιτς 12 γκολ

6: Έκι Πόνσε 12 γκολ

7: Χουάν Μιριτέλο 12 γκολ

Όπως διαπιστώνεται ο δρόμος είναι μακρύς για τους «εκτελεστές», οι οποίοι δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα και δηλώνουν έτοιμοι για το... χρυσό παπούτσι.