Η μάχη «θρίλερ» για τον πρώτο σκόρερ

Μορόν - Μιριτέλο - Γκαρσία

i

© Intime

Η μάχη «θρίλερ» για τον πρώτο σκόρερ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:23 - 24.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:24 - 24.02.2024

Ο «killer» Λορέν Μορόν, οι Μιριτέλο και Λιβάι Γκαρσία που ακολουθούν και η μάχη που αναμένεται... θρίλερ μέχρι το φινάλε.

Τη φετινή σεζόν απολαμβάνουμε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Πέρα από τις κυβερνητικές αποφάσεις, τα άδεια γήπεδα, τις καυστικές ανακοινώσεις και τα... παράπονα για τη διαιτησία, οι ομάδες της Stoiximan Super League προσφέρουν θέαμα κάθε Σαββατοκύριακο, με τις «μάχες» για τον τίτλο και την παραμονή στην κατηγορία να αναμένονται άκρως αμφίρροπες μέχρι το φινάλε.

Εκτός απ΄ όλα τα παραπάνω, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το «θρίλερ» που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.

Εδώ και πολλά χρόνια, ο αγώνας για την κατάληψη της θέσης του πρώτου σκόρερ αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία κάθε ποδοσφαιρικής χρονιάς. Ειδικά στη διοργάνωση της Stoiximan Super League, η οποία συνηθίζει να προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Μετά από 23 αγωνιστικές, στην κορυφή της λίστας με 12 πλέον γκολ βρίσκεται ο Λορέν Μορόν του Άρη, ενώ ακολουθούν οι Χουάν Μιριτέλο και Λιβάι Γκαρσία με 11 τέρματα.

Όσον αφορά στον Ισπανό φορ των κιτρινόμαυρων, το γκολ στο Περιστέρι στο πρόσφατο ματς κόντρα στον Ατρόμητο τον καθιέρωσε στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ο ίδιος αποτελεί σημείο αναφοράς στην επίθεση του Άρη, με τη μεταγραφή του να έχει αποδειχτεί... λίρα εκατό.

Από την άλλη, ο Μιριτέλο είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του ελληνικού πρωταθλήματος, κρατώντας με τα σημαντικά του γκολ ζωντανό τον Αστέρα Τρίπολης, σε ότι αφορά τη μάχη για την 6η θέση και την είσοδο στα play offs.

Τέλος, ο αρκετά άτυχος τη φετινή σεζόν Λιβάι Γκαρσία, έχει καταφέρει να δείξει τη δεινότητά του στο σκοράρισμα για ακόμη μία χρονιά. Ο επιθετικός της Ένωσης έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς, ωστόσο στο φετινό πρωτάθλημα έχει καταφέρει να βρει δίχτυα 11 φορές, σε μόλις 11 συμμετοχές!

Μπορεί οι συγκεκριμένοι τρεις ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας, ωστόσο αυτοί που ακολουθούν έχουν αποδείξει πως μπορούν να κάνουν την... ανατροπή. Ο λόγος γίνεται για τους «καυτούς» Ντεσπόντοφ κι Ελ Κααμπί, οι οποίοι με 10 γκολ κυνηγάνε την... πρωτιά.

Αναλυτικά η λίστα:

1: Λορέν Μορόν 12 γκολ
2: Χουάν Μιριτέλο 11 γκολ
3: Λιβάι Γκαρσία 11 γκολ
4: Κίριλ Ντεσπόντοφ 10 γκολ
5: Αγιούμπ Ελ Κααμπί 10 γκολ

Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι το γεγονός πως ο δρόμος είναι μακρύς και οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα. Μέχρι το φινάλε ακολουθούν τρεις ακόμα αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, play offs και play outs. Η μάχη για το... εγχώριο χρυσό παπούτσι αναμένεται αμφίρροπη και μεγάλη.