«Γκέλα» της ΑΕΚ και... χαμόγελα για τους άλλους τέσσερις: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League

Ο Οντουμπάτζο στον αγώνα Πανσερραϊκός - ΑΕΚ

i

© Intime

«Γκέλα» της ΑΕΚ και... χαμόγελα για τους άλλους τέσσερις: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:59 - 26.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 27.10.2024

Ο Πανσερραϊκός επικράτησε της ΑΕΚ και της στέρησε τρεις πολύτιμους βαθμούς, κάτι που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν Παναιτωλικός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης. Η βαθμολογία της Stoiximan Super League.

Απογοητευμένη θα φύγει από τις Σέρρες η ΑΕΚ, αφού εκεί ο Πανσερραϊκός τη νίκησε χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Μπετανκόρ από τα 11 μέτρα (1-0). Ένα αποτέλεσμα που προκαλεί νέα... αναστάτωση στη βαθμολογία της Stoiximan Super League, με δεδομένο πως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης δίνουν ματς την Κυριακή (27/10).

Έπειτα από αυτή την ήττα, η Ένωση έμεινε στους 15 βαθμούς (3η) και πλέον κινδυνεύει να βρεθεί στο -3 από τους Πειραιώτες καθώς και το -5 από τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης που μοιράζονται την κορυφή. Την ίδια ώρα, για το εν λόγω αποτέλεσμα χαμογελά και ο Παναιτωλικός, ο οποίος ναι μεν ηττήθηκε από τον Βόλο ωστόσο για την ώρα απέχει μόλις έναν βαθμό από τους «κιτρινόμαυρους».

Τέλος, ο Λεβαδειακός και η Λαμία έμειναν στο «Χ» και το μεταξύ τους 2-2 δεν ευνόησε κανέναν. Αφενός οι Βοιωτοί βρίσκονται στην προτελευταία θέση της Stoiximan Super League με 6 βαθμούς, αφετέρου οι Φθιωτοί είναι ακριβώς από πάνω με επτά βαθμούς.

Θυμίζουμε πως το πρόγραμμα της Κυριακής (27/10) περιλαμβάνει τέσσερεις αναμετρήσεις. Η πρώτη χρονικά διεξάγεται στην Τρίπολη, εκεί όπου ο Αστέρας AKTOR και ο Ολυμπιακός τίθενται αντιμέτωποι στις 17:00. Ακολουθεί το ντέρμπι που θα δώσει ο πρωτοπόρος Άρης κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 18:00, ενώ τρεις ώρα αργότερα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ. Την αυλαία της 9ης αγωνιστικής κλείνει η αναμέτρηση Athens Kallithea - Ατρόμητος στις 21:30.

Αναλυτικά η βαθμολογία της Stoiximan Super League:

Tι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας:

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

i. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
ii. Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
iii. Τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων.
iv. Την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων.
v. Την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων.