Νέος πρόεδρος της Stoiximan Super League ο Μαρινάκης, κέρδισε τον Αλαφούζο με 7-6

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Νέος πρόεδρος της Stoiximan Super League ο Μαρινάκης, κέρδισε τον Αλαφούζο με 7-6

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:28 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:57 - 26.06.2024

Νέος πρόεδρος της Stoiximan Super League θα είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη (26/6).

Νέος πρόεδρος της Stoiximan Super League θα είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της λίγκας. Συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έλαβε επτά ψήφους και κάπως έτσι πλέον θα βρίσκεται στα ηνία του Δ.Σ. της λίγκας.

Τον ισχυρό άνδρα των «ερυθρόλευκων» ψήφισαν οι ΠΑΕ Ατρόμητος, ΠΑΕ ΟΦΗ, ΠΑΕ Πανσερραϊκός, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ Βόλος, ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Κάπως έτσι, ο κ. Μαρινάκης κέρδισε στην εκλογική διαδικασία των κ. Αλαφούζο, ο οποίος έλαβε έξι ψήφους από τις υπόλοιπες ομάδες.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΠΑΕ Άρης, η ΠΑΕ Λαμία, η ΠΑΕ Athens Kallithea, η ΠΑΕ Λεβαδειακός και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στήριξαν τον ιδιοκτήτη του «τριφυλλιού». Μοναδική ομάδα που δεν ψήφισε κανέναν ήταν ο Παναιτωλικός, ο οποίος έριξε λευκή ψήφο.

Θυμίζουμε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπήκε «σφήνα» την τελευταία στιγμή ως υποψήφιος πρόεδρος της Stoiximan Super League, αφού γνωστοποίησε την πρόθεσή του λίγες ώρες πριν τη διαδικασία. Ο ίδιος ενημέρωσε και επίσημα τη διοργανώτρια αρχή πως θα θα θέσει υποψηφιότητα, μέσω επιστολής στην οποία εξέφραζε την πρόθεσή του.

Υπενθυμίζεται πως ο ιδιοκτήτης της πειραϊκής ομάδας είχε εκλεγεί στην προεδρία της Stoiximan Super League τον Ιούνιο του 2022, ενώ τον Ιανουάριο του 2024 τον είχε διαδεχθεί ο Μηνάς Λυσάνδρου. Σημειώνεται πως αναπληρώτρια πρόεδρος στο Δ.Σ. της Stoiximan Super League θα είναι η Κάτια Κοξένογλου, η οποία μέχρι πρότινος είχε αναλάβει προσωρινά τη θέση μέχρι την πραγματοποίηση των εκλογών.