Οι 10 πιο ακριβοί παίκτες σε χρηματιστηριακή αξία της φετινής Super League
i

©Νίκος Χάλαρης

Οι 10 πιο ακριβοί παίκτες σε χρηματιστηριακή αξία της φετινής Super League

Κώστας Τόπας 00:01 - 17.08.2024 / Ανανεώθηκε: 00:02 - 17.08.2024

Ποιοι είναι οι 10 ποδοσφαιριστές της Stoiximan Super League με την μεγαλύτερη αύξηση της χρηματιστηριακής τους αξίας βάσει transfermarkt.

Πλέον μετράμε αντίστροφα για την έναρξη της Stoiximan Super League. Οι ομάδες επιστρέφουν στη δράση στις 17 και στις 18 Αυγούστου με την διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Έτσι, είναι μία καλή στιγμή να δούμε ποιοι είναι οι 10 ποδοσφαιριστές της Stoiximan Super League, με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία.

Φυσικά το market value επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες πέρα από την εμφάνιση, όπως η ηλικία, οι μεταγραφικές φήμες, αλλά και την μεταγραφική τους πορεία.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται εκ των προσώπων του περυσινού πρωταθλήματος, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Ο νεαρός αστέρας του ΠΑΟΚ έχει δει τις «μετοχές» του να ανεβαίνουν άρδην. Άλλωστε ήταν κομβικός στην πορεία του «Δικεφάλου του Βορρά» προς την κατάκτηση του τίτλου, συμβάλλοντας μάλιστα με εννέα τέρματα και έξι ασίστ.

Η αξία του 21χρονου Έλληνα διεθνή μεσοεπιθετικού βάσει transfermarkt ήταν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ τον περασμένο Φεβρουάριο. Στην τελευταία μέτρηση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαίου, το market value του επιθετικού των «ασπρόμαυρων» έχει ανέβει στα 15 εκατομμύρια ευρώ, έχει δει αύξηση 11 εκατομμύρια ευρώ.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο επιθετικός της του Παναθηναϊκού, ένας εκ των πολυτιμότερων επιθετικών την περυσινή σεζόν, βρίσκεται στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, μιας και η αξία του φτάνει τα 13 εκατομμύρια ευρώ. Δύο λιγότερα από τον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Την περασμένη σεζόν, ο 24χρονος Έλληνας διεθνής επιθετικός βρήκε 15 φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, μοιράζοντας μάλιστα κι επτά ασίστ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, που ήταν η χρηματιστηριακή του αξία τον Φεβρουάριου του 2023, σήμερα ο φορ των «πρασίνων» κοστολογείται βάσει transfermarkt στα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια χρηματιστηριακή αξία με τον Φώτη Ιωαννίδη μοιράζεται ο Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός της ΑΕΚ υπέφερε από τραυματισμούς αρκετά πέρυσι, ωστόσο πάλι η αύξησή του είναι μεγάλη. Τον περασμένο Μάιο, το transfermarkt τον κοστολογούσε με επτά εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τιμή του σήμερα έχει φτάσει στα στα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Στην τρίτη θέση συναντάμε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Φεντόρ Τσάλοφ. Ο 26χρονος Ρώσος επιθετικός, ο οποίος εντάχθηκε στο ρόστερ των «ασπρόμαυρων» αυτό το καλοκαίρι για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης της ομάδας της Λουτσέσκου, κατάφερε την περυσινή σεζόν να πετύχει 16 τέρματα και να μοιράσει πέντε ασίστ σε 41 εμφανίσεις με την ΤΤΣΚΑ Μόσχας.

Από τα έξι εκατομμύρια ευρώ όπου τον κοστολογούσε το transfermarkt στις 8 Ιουνίου του 2022, σήμερα ο Τσάλοφ κοστολογείται στα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Την πέμπτη και την έκτη θέση καταλαμβάνουν οι Σαντιάγο Έσε και Τέτε. Ο 22χρονος χαφ του Ολυμπιακού την περυσινή σεζόν κατέγραψε 50 εμφανίσεις, έχοντας απολογισμό ένα γκολ και τρεις ασίστ. Ενώ από την άλλη το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Τέτε πέτυχε σε 45 συμμετοχές τρία γκολ κι έξι ασίστ με τη φανέλα της Γαλατασαράι, σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές κοστολογούνται με 10 εκατομμύρια ευρώ, συμπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρώτη πεντάδα με τους παίκτες που έχουν την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Την δεκάδα συμπληρώνει ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με οκτώ εκατομμύρια ευρώ, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης με το ίδιο ποσό και οι Ορμπελίν Πινέδα και Κίριλ Ντεσπόντοφ, με επτά εκατομμύρια ευρώ.

Με τα νυν δεδομένα, λοιπόν, το Top-10 των ποδοσφαιριστών με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στη Stoiximan Super League, είναι υπόθεση μόνο τεσσάρων ομάδων: Του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Και για να είμαστε ακριβείς, κυρίως των «ασπρόμαυρων», αφού από τους δέκα παίκτες της λίστας, οι πέντε είναι δικοί τους! Ακολουθούν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός με δύο ποδοσφαιριστές η κάθε μία και ο Ολυμπιακός με έναν παίκτη.

Αναλυτικά το Top-10:

Γιάννης Κωνσταντέλιας - 15 εκατ. ευρώ

Λιβάι Γκαρσία - 13 εκατ. ευρώ

Φώτης Ιωαννίδης - 13 εκατ. ευρώ

Φέντορ Τσάλοφ - 11 εκατ. ευρώ

Σαντιάγο Έσε - 10 εκατ. ευρώ

Τέτε - 10 εκατ. ευρώ

Αντρίγια Ζίβκοβιτς - 8 εκατ. ευρώ

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης - 8 εκατ. ευρώ

Ορμπελίν Πινέδα - 7 εκατ. ευρώ

Κίριλ Ντεσπόντοφ - 7 εκατ. ευρώ

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!