Λαμέλα, Τετέ και...Βέλντε: Οι «ηχηρές» μεταγραφές των ομάδων της Stoiximan Super League

Λαμέλα, Τετέ και...Βέλντε: Οι «ηχηρές» μεταγραφές των ομάδων της Stoiximan Super League

Δημήτρης Χούπης 15:32 - 17.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:32 - 17.08.2024

Για ακόμα μια σεζόν οι ομάδες προχώρησαν σε αρκετές μεταγραφές, με αυτές του Έρικ Λαμέλα, του Τετέ και του Βέλντε μεταξύ άλλων να ξεχωρίζουν.

Η Stoiximan Super League ξεκινάει και οι ομάδες έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται για την πρεμιέρα τους. Για ακόμα χρονιά λοιπόν οι σύλλογοι έχουν ενισχυθεί, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατοί ενόψει της νέας απαιτητικής χρονιάς.

Προφανώς υπάρχουν και μεταγραφές, οι οποίες έχουν ξεχωρίσει όπως για παράδειγμα του Έρικ Λαμέλα στην ΑΕΚ ή του Τετέ στον Παναθηναϊκό. Πάμε όμως να δούμε τις μεγάλες προσθήκες μία μία.

ΠΑΟΚ

Πάμε στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε τις μεταγραφές που χρειαζόταν, με αυτή του Φέντορ Τσάλοφ να ξεχωρίζει. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης για να κάνει δικό της τον Ρώσο επιθετικό, έβγαλε από τα ταμεία της περίπου τρία εκατομμύρια, προκειμένου να πείσει και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από την οποία τον απέκτησε. Με καριέρα κατά κύριο λόγω στην ομάδα της Μόσχας, αλλά και στη Βασιλεία, ο 26χρονος μπορεί να γίνει μια αξιόπιστη και καλή λύση για την επίθεση του Δικεφάλου.

ΑΕΚ

Η Ένωση τη φετινή σεζόν με τον Μάριο Ηλιόπουλο στην ιδιοκτησία της προχώρησε σε μερικές μεγάλες μεταγραφές. Αυτή που έκανε τον μεγαλύτερο θόρυβο ήταν του Έρικ Λαμέλα, ο οποίος έχει καριέρα σε ομάδες όπως η Σεβίλλη και η Τότεναμ. Παρόλο που η καριέρα του Αργεντινού μεσοεπιθετικού έχει στιγματιστεί από τραυματισμούς, ο 32χρονος είναι σίγουρα μια ποιοτική προσθήκη.

Ρομπέρτο Περέιρα, Θωμάς Στρακόσα και Αλμπέρτο Μπρινιόλι είναι επίσης σημαντικές προσθήκες για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, με τον τελευταίο όμως να στέκεται άτυχος, καθώς τραυματίστηκε στην προετοιμασία και θα μείνει εκτός για μερικούς μήνες.

Ολυμπιακός

Ο κάτοχος του Conference League, Ολυμπιακός μπορεί να μην έκανε… τρανταχτές μεταγραφές, αλλά περισσότερο ουσιώδεις. Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ ωστόσο αποτελεί ίσως την πιο ηχηρή προσθήκη, με τον Ουκρανό επιθετικό να έρχεται στον Πειραιά για να πλαισιώσει τον Αγιούμπ Αλ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ντάνι Γκαρθία και ο Κρίστοφερ Βέλντε είναι επίσης δύο σημαντικές μεταγραφές για τους «ερυθρόλευκους», με τον Νορβηγό εξτρέμ να κοστίζει κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός φέτος έβαλε το χέρι… βαθιά στην τσέπη. Μόνο ο Τετέ κόστισε κοντά στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ να έχει καλή πορεία στη Γαλατασαράι. Ο Ίνγκι Ίνγκασον, γνωστός από το πέρασμα στον ΠΑΟΚ, αποτέλεσε ακόμα μια μεταγραφή για τους Πράσινους.

Ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός είναι «βράχος» στην άμυνα και μπορεί να… κουμπώσει καλά στην ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο. Νεμάνια Μακσίμοβιτς και Φίλιπ Μαξ είναι επίσης δύο πολύ καλές μεταγραφές.

Άρης

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Ο Άρης το φετινό καλοκαίρι δεν προχώρησε σε πολλές μεταγραφές, αλλά αυτή του Μονσού είναι ίσως η πιο ποιοτική μαζί με τον Χοσέ Σιφουέντες, ο οποίος όμως έχει έρθει ως δανεικός. Ο Ισπανός μέσος είναι σε καλή ηλικία, μιας και είναι μόλις 24 χρονών και έχει ξεκινήσει από τα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα. Με την οποία μάλιστα έχει κατακτήσει και ένα Youth League το 2019.

Όσον αφορά τον μέσο από το Εκουαδόρ, έχει κυρίως θητεία στη Λατινική και Βόρεια Αμερική, αλλά το καλοκαίρι του 2023 η Ρέιντζερς τον έκανε δικό της. Ωστόσο με τη σκωτσέζικη ομάδα μέτρησε μόλις είκοσι συμμετοχές, δίνοντάς τον δανεικό στην Κρουζέιρο και φέτος στον Άρη.

Ατρόμητος

Η ομάδα του Περιστερίου έκανε πολλές μεταγραφές, έχοντας ενισχυθεί αρκετά ενόψει της νέας χρονιάς. Καρλίτος, Κίνι και Φαν Βέερτ αποτελούν τρεις πολύ καλές προσθήκες για τον Ατρόμητο, ο οποίος θέλει να φτάσει φέτος όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο πρωτάθλημα.

Τέλος η νεοφώτιστη Athens Kallithea έκανε το… μπαμ με τον Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, τη Μαρσέιγ, τη Λυών και τη Φενέρμπαχτσε.