Οι Μαροκινοί αρέσουν στην Ελλάδα και η Ελλάδα αρέσει στους Μαροκινούς

Οι Μαροκινοί αρέσουν στην Ελλάδα και η Ελλάδα αρέσει στους Μαροκινούς

Τζιοβάνι Ζάκαρη 10:00 - 05.09.2024

Τα τελευταία χρόνια οι ομάδες της Stoiximan Super League αρέσκονται στο να αποκτούν ποδοσφαιριστές από το Μαρόκο. Ελ Κααμπί, Ουναχί, Άμραμπατ και Τισουνταλί είναι κάποια από τα ονόματα που αποτελούν τρανό παράδειγμα.

Ο Αζεντίν Ουναχί έγινε ο τελευταίος - χρονικά - Μαροκινός ποδοσφαιριστής που προτιμά την Ελλάδα και τη Stoiximan Super League, για επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο ίδιος δεν υπολογίζονταν από τη Μαρσέιγ και ο Παναθηναϊκός δεν άφησε αυτή την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Με σωστές κινήσεις, το «τριφύλλι» κατάφερε να πείσει τον 24χρονο να πάρει αυτή την απόφαση και να φτάσει το βράδυ της Τρίτης (3/9) στην Ελλάδα. Εδώ ολοκληρώθηκε το τυπικό σκέλος, όπως είναι π.χ. οι ιατρικές εξετάσεις και τελικά το πρωί της Τετάρτης (4/9) ο κεντρικός χαφ ανακοινώθηκε από τους «πράσινους».

Η κουβέντα Σαββίδη - Κωνσταντέλια πριν από το «όχι» του ΠΑΟΚ στην Μπενφίκα - Ποια η στάση του παίκτη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:06 - 04.09.2024

Η κουβέντα Σαββίδη - Κωνσταντέλια πριν από το «όχι» του ΠΑΟΚ στην Μπενφίκα - Ποια η στάση του παίκτη

Ο Ιβάν Σαββίδης κι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας συνομίλησαν πριν ο διοικητικός ηγέτης του Δικεφάλου απορρίψει την πρόταση της Μπενφίκα για τον 21χρονο μεσοεπιθετικό.

Βέβαια, δεν ήταν ο μοναδικός Μαροκινός που έφτασε στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι. Στις 28 Ιουλίου ο ΠΑΟΚ απέκτησε και επίσημα τον Ταρίκ Τισουντάλι, συνεχίζοντας έτσι ένα μοτίβο το οποίο έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Ποιο είναι αυτό; Η προτίμηση των ομάδων της Stoiximan Super League να αποκτά παίκτες από τη συγκεκριμένη χώρα της Αφρικής. Αρκετοί από αυτούς ανταποκρίθηκαν με μία πετυχημένη θητεία.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Στην πρόσφατη ιστορία, ο πρώτος που πέρασε με επιτυχία από τα γήπεδα της Stoiximan Super League ήταν ο Ομάρ Ελ Καντουρί. Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος αποθεώθηκε ουκ ολίγες φορές από τους φίλαθλους του ΠΑΟΚ, καταγράφοντας με τα «ασπρόμαυρα» 173 σε Europa League, Conference League, Champions League, Stoiximan Super League και Κύπελλο Ελλάδας. Όμως όπως όλοι οι παίκτες είχε την «αχίλλειο πτέρνα» του και αυτοί ήταν οι τραυματισμοί, που τον άφησαν σε 77 αγώνες εκτός.

Ακολούθησε ένα ποδοσφαιριστής που για πολλούς αποτέλεσε εκ των κορυφαίων σέντερ φορ στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο λόγος φυσικά για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί! Δεν χρειάζονται πολλές λέξεις για να περιγράφουν τον μέχρι πρόσφατα επιθετικό των «ερυθρόλευκων». Τα νούμερα μιλούν καλύτερα! Έχοντας συνολικά 224 εμφανίσεις με τους Πειραιώτες, ο Μαροκινός σκόραρε σε 94 από αυτές, σχεδόν δηλαδή το 50%. Μάλιστα, o ίδιος έγινε ο πέμπτος κορυφαίος σκόρερ της πατρίδας του που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Τη σκυτάλη στον Ολυμπιακό πήρε ο συμπατριώτης του, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος φρόντισε επίσης να κάνει υπερήφανους τους συμπατριώτες του. Εκτός των 35 γκολ σε 54 αγώνες, ο 31χρονος ήταν αυτός που επί της ουσίας οδήγησε τους Πειραιώτες στην κατάκτηση του Europa Conference. Το έκανε πετυχαίνοντας 10 γκολ στα νοκ - άουτ και το ένα που χρειάστηκε στον τελικό της «OPAP Arena» με τη Φιορεντίνα. Μάλιστα, ο επιθετικός των «ερυθρόλευκων» ήρθε στον Πειραιά με τις ευλογίες του... ανταγωνιστή του, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια στους ανθρώπους της διοίκησης.

Από την εξίσωση δεν λείπει και η ΑΕΚ! Η ομάδα που έφερε τον - με την καλή έννοια - «τρελό» Νορντίν Άμραμπατ. Έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος αποκτήθηκε το 2021 και μέχρι σήμερα υπηρετεί πιστά την Ένωση. Γνωστός για το aggresive παιχνίδι του, ο Μαροκινός παρά τα 37 του χρόνια συνεχίζει να παίζει σαν 20άρης. Τρανό παράδειγμα η περασμένη χρονιά, στην οποία κατέγραψε συνολικά 39 εμφανίσεις. Σε πολλές από αυτές επιβεβαίωσε τη φράση «η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός» αφού αγωνίστηκε από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό.

Πλέον, αυτοί που καλούνται να συνεχίσουν να υπηρετούν το καλό όνομα των Μαροκινών - εκτός του Ελ Κααμπί και του Άμβραμπατ- είναι οι Ταρίκ Τισουντάλι και Αζεντίν Ουνάχι, οι οποίοι αποκτήθηκαν φέτος από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Ο μεν πρώτος έρχεται ως «βαρύ» όνομα από τη Μαρσέιγ και την εθνική του ομάδα (με την οποία έφτασε στον μικρό τελικό του Μουντιάλ 2022), κάτι που θα πρέπει να αποδείξει και στον αγωνιστικό χώρο. Ο δε δεύτερος ήρθε ως μία πιο «σιωπηλή» μεταγραφή, όμως ο Λουτσέσκου ποντάρει πολλά πάνω του, βάζοντάς τον βασικό από την αρχή της σεζόν.