Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ανάμεσα στις 100 πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ανάμεσα στις 100 πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:52 - 11.09.2024

Τρεις ελληνικές ομάδες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις 100 πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης και αυτές είναι οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

Το φετινό καλοκαίρι, οι ομάδες της Stoiximan Super League ήταν αρκετά δραστήριες στο μεταγραφικό παζάρι. Φυσικά, πρωταγωνιστές σε αυτό ήταν οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, οι οποίοι έφεραν και έδωσαν ουκ ολίγους ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων αρκετοί ήταν και «βαριά» ονόματα.

Λαμέλα, Γουίλιαν, Ουναΐ, Μπακαγιόκο είναι κάποιοι από τους παίκτες αναγνωρισμένης αξίας, που έφτασαν στη χώρα για να αγωνιστούν στο κορυφαίο της πρωτάθλημα. Τρεις από τις τέσσερεις ομάδες, λοιπόν, κατάφεραν φέτος να συγκαταλέγονται στις 100 πιο ακριβούς συλλόγους της Ευρώπης. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κατάφεραν να βρεθούν στη σχετική λίστα, αφού το ρόστερ τους ξεπερνούσε εκείνο πολλών άλλων κλαμπ της «Γηραιάς Ηπείρου».

Πόσο κοστίζει πραγματικά μία μεταγραφή στην Ελλάδα;
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:39 - 10.09.2024

Πόσο κοστίζει πραγματικά μία μεταγραφή στην Ελλάδα;

«Γιατί απλά δεν δίνει τα λεφτά να πάρει τον τάδε;», αποτελεί μία από τις κλασσικές ερωτήσεις ενός φιλάθλου τόσο το καλοκαίρι όσο και τον Γενάρη. Πόσο όμως κοστίζει πραγματικά μία μεταγραφή στην Ελλάδα και ειδικά στη Stoiximan Super League;

Πρώτη από τις ελληνικές ομάδες είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος φέτος προσπέρασε κάθε προσδοκία όσον αφορά τα αποκτήματά του. Το «τριφύλλι» διαθέτει το πιο ακριβό ρόστερ στη Stoiximan Super League, αφού αυτό έχει αξία πάνω από 106 εκατομμύρια ευρώ (106,58 για την ακρίβεια). Όσον αφορά την Ευρώπη, λοιπόν, οι «πράσινοι» βρίσκονται στην 86η θέση της λίστας, αφήνοντας πίσω την Πάρμα, τη Σπαρτάκ Μόσχας, τη Ναντ και άλλα κλαμπ.

Δέκα θέσεις πιο κάτω θα βρει κανείς τον Ολυμπιακό, ο οποίος αποτελεί την 96η πιο ακριβή ομάδα σε όλη την Ευρώπη. Ο σύλλογος του Πειραιά περιόρισε αρκετά την ποσότητα των παικτών του, μετά από απαίτηση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Κάπως έτσι, η τρέχουσα αξία των «ερυθρόλευκων» κυμαίνεται στα 93 εκατ. (93,15 για την ακρίβεια) και εκείνοι αποτελούν τον δεύτερο πιο ακριβό σύλλογο στην Ελλάδα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Ακριβώς από κάτω βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι στη θέση νούμερο 97 της λίστας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται μία ανάσα από τους Πειραιώτες, αφού η διαφορά που χωρίζει τους δύο συλλόγους είναι περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι δύο τελευταίες ελληνικές ομάδες, λοιπόν, προσπερνούν κατά σειρά τις Ντινάμο Μόσχας, Μόντσα και Σλάβια Πράγας. Όσο για το ποιος είναι ο πιο ακριβός σύλλογος σε όλη την Ευρώπη, η απάντηση ακούει στο όνομα «Ρεάλ Μαδρίτης».