Ποια είναι η πιο ακριβή ομάδα από το «Big-4»

Ποια είναι η πιο ακριβή ομάδα από το «Big-4»

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 08:35 - 17.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:03 - 17.08.2024

Ποιος εκ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έχει τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή για τη σεζόν 2024-2025;

Διακοπές τέλος. Μετά από ακριβώς 90 μέρες... off, η Stoiximan Super League επιστρέφει ξανά. Όσο ξεκουράστηκαν οι 14 ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στη μεγάλη κατηγορία, ξεκουράστηκαν. Οι στιγμές χαλάρωσης τελείωσαν και το Σαββατοκύριακο (17-18/08) μπαίνουν στο «ρινγκ» του ελληνικού πρωταθλήματος.

Βέβαια, για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ οι διακοπές έχουν λάβει τέλος προ πολλού, καθώς έχουν δώσει τα πρώτα τους επίσημα παιχνίδια για τη σεζόν 2024-2025 στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA. Και για τις άλλες 11 ομάδες της Stoiximan Super League οι διακοπές με την κυριολεκτική σημασία της λέξης έχουν τελειώσει επίσης εδώ και καιρό, καθώς έχουν ξεκινήσει προπονήσεις, παίζουν φιλικά.

Αλλά τώρα μπαίνει ξανά στο πρόγραμμα τους -όπως και στο δικό μας- το πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να τελειώσει η... ξεγνοιασιά και να αρχίσει ο «πόλεμος»! Με αφορμή λοιπόν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Stoiximan Super League, παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον να ρίξουμε μία ματιά στα μπάτζετ των «μεγάλων». Μάλλον για την ακρίβεια, στη χρηματιστηριακή αξία -βάσει της γνωστής ιστοσελίδας transfermarkt- των ομάδων του Big-4.

Η χρηματιστηριακή αξία των ομάδων του Big-4

Την πρώτη θέση στη σχετική λίστα την έχει ο ΠΑΟΚ, του οποίου η χρηματιστηριακή αξία ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ. Σημαντική άνοδος στο συγκεκριμένο κομμάτι για τον Δικέφαλο του βορρά, που πέρυσι ήταν στα 91.8 εκατ. ευρώ και στη δεύτερη θέση.

Δεύτερος είναι ο Παναθηναϊκός, με τη χρηματιστηριακή αξία του να είναι στα 87.45 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη σεζόν το Τριφύλλι ήταν στην τρίτη θέση με 73 εκατ. ευρώ.

Στην τρίτη θέση είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει σημειώσει την πιο σημαντική πτώση. Πέρυσι ήταν πρώτος με 133.70 εκατ. ευρώ, ενώ τη φετινή σεζόν είναι τρίτος με 80.65 εκατ. ευρώ.

Και την τελευταία θέση στη σχετική λίστα την έχει η ΑΕΚ, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία ανέρχεται στα 74.70 εκατ. ευρώ, ενώ την προηγούμενη σεζόν η Ένωση ήταν και πάλι στην ίδια θέση, αλλά με 70.60 εκατ. ευρώ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!