Αυτός είναι ο μοναδικός παίκτης K20 της Stoiximan Super League που ανήκει στα κορυφαία ταλέντα παγκοσμίως και δεν ανήκει στους κατόχους του Youth League

Ο Φίλιπ Σίντκλεφ - Φωτ. IMAGO

Αυτός είναι ο μοναδικός παίκτης K20 της Stoiximan Super League που ανήκει στα κορυφαία ταλέντα παγκοσμίως και δεν ανήκει στους κατόχους του Youth League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:23 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:23 - 12.09.2024

Τη λίστα με τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές Κ20 του κόσμου δημοσίευσε το CIES και σε αυτή δεν βρισκόταν κανένας από τους κατόχους του Youth League. Αντίθετα, μοναδικός εκπρόσωπος της Stoiximan Super League ήταν ένας παίκτης που δεν έχει προλάβει να παίξει ακόμα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Την περασμένη σεζόν, ο Ολυμπιακός Κ19 κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, σηκώνοντας στον ουρανό της Νιόν την κούπα του Youth League. Αυτός ο θρίαμβος ήρθε μετά την επικράτηση κόντρα στη Μίλαν, με τους Μπακούλα, Μουζακίτη και Παπακανέλλο να σκοράρουν τα τρία τέρματα (3-0) και να ολοκληρώνουν το ευρωπαϊκό όνειρο.

Παρόλα αυτά, τόσο αυτοί οι τρεις, όσο και οι υπόλοιποι οκτώ εκείνου του αγώνα δεν μπόρεσαν να βρουν μία θέση στους κορυφαίους 100 του κόσμου. Ειδικότερα, το CIES δημοσίευσε τα κορυφαία 100 ταλέντα του πλανήτη σε ηλικία κάτω των 20 ετών και στη σχετική λίστα υπήρχε μόνο ένας εκπρόσωπος από τη Stoiximan Super League. Αυτός, μάλιστα, μέχρι στιγμής δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό στο πρωτάθλημα, περιμένοντας το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία.

Tα μέτρα της κυβέρνησης για κλειστά γήπεδα έφεραν χαμηλά την Ελλάδα σε έρευνα της UEFA
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:57 - 12.09.2024

Tα μέτρα της κυβέρνησης για κλειστά γήπεδα έφεραν χαμηλά την Ελλάδα σε έρευνα της UEFA

Μεγάλη έρευνα έκανε η UEFA για την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ανάμεσα στα στοιχεία που παρουσίασε ήταν και η παρουσία κόσμου στα γήπεδα. Για κακή της τύχη η Ελλάδα, μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης, είχε κλειστά γήπεδα και αυτό δεν την βοήθησε.

Ο λόγος για τον Φίλιμπ Σίντκλεφ, ο οποίος στις 10 Αυγούστου 2024 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Άρη. Μέχρι στιγμής, ο 19χρονος γκολκίπερ περιμένει υπομονετικά να πάρει την ευκαιρία του, βρισκόμενος πίσω από τον Χουλιάν Κουέστα στην ιεραρχία του Άκη Μάντζιου. Ο Σουηδός, λοιπόν, ανήκει στα κορυφαία ταλέντα παγκοσμίως, με το CIES να τον τοποθετεί στην 73η θέση της εν λόγω κατάταξης.

Στη λίστα ο Καρέτσας

Παράλληλα, στη λίστα υπάρχει και ένας Έλληνας, ο οποίος αποτελεί και τον πιο νεαρό σε ηλικία παίκτη της κατάταξης. Αυτός είναι ο Κωνσταντίνος Καρέτσας, ο οποίος διαπρέπει με τη φανέλα της Γκενκ και ο οποίος έχει δώσει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του. Μάλιστα, η ελληνική ομοσπονδία τον έχει προσεγγίσει με σκοπό ο ταλαντούχος νεαρός να φορέσει τη «γαλανόλευκη» φανέλα, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί σε λίγο καιρό.

Από εκεί και έπειτα, ο Λαμίν Γιαμάλ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ξεπερνώντας τον συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Πάου Κουμπαρσί, αλλά και τον Έντρικ της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ζαΐν Εμερι της Παρί Σεν Ζερμέν είναι τέταρτος στην κατάταξη, μπροστά από τον Κόμπι Μεϊνού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ