Πότε τελειώνουν οι μεταγραφές στην Ελλάδα

Ο Νταβίντ Κάρμο

i

© ΙΜΑGO

Πότε τελειώνουν οι μεταγραφές στην Ελλάδα

Κώστας Τόπας 10:19 - 28.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 28.08.2024

Το καλοκαίρι σιγά-σιγά μας αποχαιρετά και η μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα πλησιάζει προς το τέλος της.

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος του 2024 ήταν μία ακόμη συναρπαστική περίοδος. Τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη άνοιξαν τα μεταγραφική «παράθυρά» τους την 1η Ιουλίου, ενώ η γενική προθεσμία για το κλείσιμο είναι λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο -- την Παρασκευή, 30 Αυγούστου.

Τα προηγούμενα χρόνια, όταν η συνήθης προθεσμία της 31ης έπεφτε σε ένα Σαββατοκύριακο, έπαιρνε παράταση, για παράδειγμα σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν μέχρι τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση τα πρωταθλήματα επέλεξαν να κλείσουν το παράθυρο την ημέρα Παρασκευή (30/08).

Η ημερομηνία λήξης ορίστηκε μετά από συζητήσεις μεταξύ των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Άλλες ενώσεις μπορούν ακόμα να επιλέξουν να τερματίσουν το παράθυρο σε μεταγενέστερη ημερομηνία από τις 30 Αυγούστου.

Οι σύλλογοι σε όλα τα πρωταθλήματα θα εξακολουθούν να μπορούν να υπογράφουν παίκτες ως ελεύθερους παράγοντες μετά τη λήξη της προθεσμίας και εφόσον δεν είναι επίσημα συνδεδεμένοι με κανένα σύλλογο στις 30 Αυγούστου.

Μπορούν να συμφωνηθούν συμφωνίες μεταξύ πρωταθλημάτων με μεταγραφικές περιόδους που έχουν κλείσει. Ενώ, θα ολοκληρωθούν επίσημα εάν ή όταν το παράθυρο του υπογράφοντος συλλόγου είναι ανοιχτό.

Οσον αφορά το πότε ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα, η ΕΠΟ αποφάσισε και φέτος να αλλάξει το πότε θα σταματήσουν οι ομάδες να κάνουν μεταγραφές. Συγκεκριμένα, οι μεταγραφές στην Ελλάδα δεν θα τελειώσουν στις 31 Αυγούστου. Οπως δηλαδή έγινε πέρυσι.

Η ΕΠΟ άλλαξε ημερομηνία σε ό,τι έχει να κάνει με το τέλος των μεταγραφών, καθώς οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές μέχρι και την 11η Σεπτεμβρίου! Όσο για τους ελεύθερους; Η αγορά αυτών κλείνει κανονικά στις 30 Σεπτεμβρίου.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!