Μια «σταχτοπούτα» κι ένας παλιός γνώριμος στο νέο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League
i

©intime

Μια «σταχτοπούτα» κι ένας παλιός γνώριμος στο νέο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League

Δημήτρης Χούπης 18:25 - 19.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:09 - 14.08.2024

Ο Πανσερραϊκός και η Κηφισιά θα είναι οι δύο νέες ομάδες που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League 2023-24 και θέλουν να αφήσουν το δικό τους στίγμα.

Το καλοκαίρι που πέρασε η Κηφισιά και ο Πανσερραϊκός εξασφάλισαν τη θέση τους στο νέο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League για τη σεζόν 2023-24. Αμφότερες οι ομάδες τερμάτισαν πρώτες στον όμιλό τους και πήραν το εισιτήριο για την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Μια «σταχτοπούτα» στην κατηγορία

Για την ομάδα των βορείων προαστίων αυτή είναι η πρώτη της χρονιά στη μεγάλη κατηγορία. Παράλληλα έγινε και η 70η διαφορετική ομάδα που αγωνίζεται στην Α' Εθνική/ Super League

Η  «σταχτοπούτα» στην πρώτη κατηγορία λοιπόν, έχει ενισχυθεί αρκετά και σημαντικά ενόψει της παρθενικής της χρονιάς στη Super League. Έχει πάρει παίκτες με εμπειρία στο πρωτάθλημα, ενώ στον πάγκο της θα έχει τον Γιάννη Αναστασίου, έναν επίσης «μπαρουτοκαπνισμένο» προπονητή. 

Σάκιτς, Οζέγκοβιτς, Κρίστινσον είναι παίκτες οι οποίοι θα βοηθήσουν αρκετά την ομάδα των βορείων προαστίων, ενώ την ίδια ώρα ο Μποτία και ο Νίνης θα δώσουν τόσο ποιότητα όσο και  εμπειρία στην πορεία της μέσα στη σεζόν. Προφανώς στην ομάδα υπάρχει και ο Ανδρέας Τετέι. Ο νεαρός επιθετικός την περασμένη χρονιά είχε τρομερή εικόνα, κάνοντας αρκετές «μεγάλες» ομάδες να τον έχουν από κοντά. 

Με βάση λοιπόν και την εικόνα της στα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους, όπου γύρισε αήττητη, φαίνεται ότι η Κηφισιά θα είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα  που θα μπορεί να κοιτάξει «μάτια» τους αντιπάλους της. 

Ο παλιός γνώριμος 

Με τον Πάμπλο Γκαρσία πλέον στον πάγκο, ο Πανσερραϊκός καλείται να κάνει τη δική του προσπάθεια στη Super League 2023-24. 

Η ομάδα των Σερρών ενόψει της νέας χρονιάς ενισχύθηκε με δώδεκα παίκτες, με τον Χόβαν να αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη μεταγραφή του Πανσερραϊκού. 

Ο 27χρονος τερματοφύλακας έχει αρκετή εμπειρία, αφού προηγουμένως αγωνιζόταν στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, με την οποία έχει παίξει τόσο στο Champions League όσο και στις άλλες δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Την ίδια ώρα ο Πανσερραϊκός απέκτησε και τον Κόστα Άλεξιτς, ο οποίος τη σεζόν που πέρασε με τον Ηρακλή βγήκε πρώτος σκόρερ με 19 γκολ στη Super League 2

Η ομάδα των Σερρών λοιπόν, στις προηγούμενες χρονιές του στη μεγάλη κατηγορία είχε πάρει μεγάλες νίκες, ωστόσο στις δύο τελευταίες παρουσίες του υποβιβάστηκε απευθείας. Στόχος του να τερματίσει  όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία.