Η Stoiximan Super League στην 4η θέση παγκοσμίως με τους πιο υποτιμημένους παίκτες βάσει απόδοσης
i

©intime

Η Stoiximan Super League στην 4η θέση παγκοσμίως με τους πιο υποτιμημένους παίκτες βάσει απόδοσης

Δημήτρης Χούπης 20:01 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:01 - 18.09.2024

Η Stoiximan Super League όπως φαίνεται έχει παίκτες οι οποίοι πωλούνται με λιγότερα λεφτά από την αξία τους βάσει της αγωνιστικής τους εικόνας.

Το φετινό καλοκαίρι οι ομάδες της Stoiximan Super League είδαν συλλόγους από το εξωτερικό να τους δίνουν μεγάλα ποσά για την αγορά ποδοσφαιριστών τους. Από τον Παναθηναϊκό που δέχτηκε πολλές προτάσεις από Σπόρτινγκ, Ίπσουιτς, Μπολόνια και Λέστερ για την απόκτηση του Ιωαννίδη, μέχρι τον ΠΑΟΚ για τον Κωνσταντέλια.

Δύο ποδοσφαιριστών που αξία τους, βάσει το transfermarkt φτάνει τα 13 εκατομμύρια ευρώ για τον παίκτη των Πρασίνων και τα 15 εκατομμύρια ευρώ για τον Κωνσταντέλια. Δηλαδή οι προτάσεις ήταν πάνω από τη χρηματιστηριακή τους αξία. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι αυτές οι περιπτώσεις ίσως αποτελούν εξαίρεση, σύμφωνα με το Football Meets Data.

Συγκεκριμένα, η σελίδα αναφέρει πως η Super League είναι το τέταρτο πρωτάθλημα στον κόσμο με τους πιο undervalued παίκτες. Δηλαδή παίκτες οι οποίοι πωλούνται για λιγότερα χρήματα από την χρηματιστηριακή τους αξία βάσει πάντα της αγωνιστικής τους εικόνας.

Πιο αναλυτικά, οι παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος πωλούνται 38% κάτω από την αξία τους. Δηλαδή, αν ένας ποδοσφαιριστής έχει αξία είκοσι εκατομμύρια ευρώ, τότε το ποσό που μπορεί να δώσει μία ομάδα για τον παίκτη είναι κοντά στα 12,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πρώτο στη σχετική λίστα είναι το τσέχικο πρωτάθλημα (-57%), δεύτερο το νορβηγικό (-50%) και τρίτο το ιαπωνικό (-39%). Τη δεκάδα συμπληρώνουν το σουηδικό, η δεύτερη κατηγορίας της Ισπανίας, η δεύτερη κατηγορίας της Βραζιλίας, το δανικό πρωτάθλημα, η Bundesliga 2 και το αυστριακό.