Η Στουγκάρδη ανακοίνωσε την απόκτηση του Στεργίου που θα αντικαταστήσει τον Μαυροπάνο

Λεωνίδας Στεργίου

i

©VFLStuttgart

Η Στουγκάρδη ανακοίνωσε την απόκτηση του Στεργίου που θα αντικαταστήσει τον Μαυροπάνο

Κώστας Τσιακλής • 19:44 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:04 - 14.08.2024

Ο Λεωνίδας Στεργίου είναι παίκτης της Στουγκάρδης με κάθε επισημότητα. Ο 21χρονος άσος θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου.

Η Στουτγκάρδη ανακοίνωσε το δανεισμό του Λεωνίδα Στεργίου από τη Σεν Γκάλεν. Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός θα αποτελέσει ουσιαστικά τον αντικαταστάτη του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου που θα ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στη Γουέστ Χαμ.

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος ολοκληρώνει τη μεταγραφή του στη Γουέστ Χαμ, με τη Στουτγκάρδη να βάζει στα ταμεία της 20+5 εκατομμύρια ευρώ. Η γερμανική ομάδα θέλει να αντικαταστήσει τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό και ανακοίνωσε την απόκτηση του Λεωνίδα Στεργίου με τη μορφή δανεισμού από τη Σεν Γκάλεν.

Ο νεαρός Ελβετός με Ελληνική καταγωγή αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Σεν Γκάλεν και όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Με την ελβετική ομάδα έχει φτάσει τις 153 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και μετράει ένα γκολ και δύο ασίστ.

Ο αθλητικός διευθυντής της Στουγκάρδης, Φάμπιαν Γουόλγκμουθ μίλησε για τη μεταγραφή του Στεργίου, λέγοντας τα εξής: «Παρακολουθούμε εδώ και πολύ καιρό την εξέλιξη του Λεωνίδα Στεργίου. Έχει ήδη αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία στην Ελβετική Super League αλλά και ως διεθνής Ελβετός U21. Καλωσορίζουμε θερμά τον Λεωνίδα στη Στουτγκάρδη και ανυπομονούμε για το μέλλον μας μαζί».

Ο Στεργίου παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Στουτγκάρδης και ανέφερε πόσο ωραία νιώθει για τη μεταγραφή του. «Αισθάνομαι απίστευτα καλά και είναι πολύ ωραίο να μπορείς να υπογράψεις συμβόλαιο με έναν σύλλογο όπως η Στουτγκάρδη. Είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχε. Αντάλλαξα λίγα λόγια με τον Τσαντράκ Ακολό και έχω ακούσει μόνο καλά λόγια για τον σύλλογο και τους εξαιρετικούς οπαδούς του. Η πόλη και η περιοχή της Στουγκάρδης έχουν πολλά να προσφέρουν. Ανυπομονώ να μάθω τα πάντα το συντομότερο δυνατό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 21χρονος.