Πέρασε αλώβητη από τη Στουτγκάρδη και παρέμεινε αήττητη η Λεβερκούζεν
i

©PrtScr

Πέρασε αλώβητη από τη Στουτγκάρδη και παρέμεινε αήττητη η Λεβερκούζεν

Ιάσονας Τσίλης 18:40 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:23 - 14.08.2024

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, όπου η «μπίλια» θα μπορούσε να κάτσει οπουδήποτε, Στουτγκάρδη και Λεβερκούζεν έμειναν στο 1-1 και οι «ασπιρίνες» παρέμειναν αήττητες και στην κορυφή.

Στουτγκάρδη και Λεβερκούζεν ήρθαν ισόπαλες 1-1 σε μια αναμέτρηση με αρκετές φάσεις, χωρίς νικητή, με κερδισμένη τη... Μπάγερν.

Στουτγκάρδη - Λεβερκούζεν 1-1

Η Στουτγκάρδη λίγο έλλειψε να προηγηθεί με το «καλημέρα». Στο 3' ο Φούχριτς βρήκε χώρο και εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, με τη μπάλα να έχει πορεία προς τα δίχτυα, όμως ο Χραντέτσκι απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η πρώτη μεγάλη φάση για τη Λεβερκούζεν ήρθε στο 9', με τον Αντλί σουτάρει μέσα στην περιοχή και τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Στο 17', ο Χραντέτσκι πραγματοποίησε νέα μεγάλη επέμβαση, αυτή τη φορά στο σου του Ουντάβ.

Οι «ασπιρίνες» είχαν καλή στιγμή στο 24', με τον Μπονιφάς να μπαίνει στην περιοχή, να δημιουργεί χώρο για τον εαυτό του και να εκτελεί, όμως ο Νούμπελ απέκρουσε και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ταχ απείλησε με μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά η Στουτγκάρδη ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Στο 40, ο Βάγκνομαν έδωσε έτοιμο γκολ στο Φούχριτς, ο οποίος δεν αστόχησε από κοντά και έκανε το 1-0. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μάλιστα, λίγο έλλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα του, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε έξω.

Η Λεβερκούζεν αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον Βιρτς να εκτελεί άψογα μέσα από την περιοχή.

Οι δύο ομάδες έριξαν ταχύτητα μετά το 1-1 και η μοναδική μεγάλη φάση στο υπόλοιπο του αγώνα, ήταν ένα σουτ του Ταχ στο 88', το οποίο πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Λεβερκούζεν αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από τη Μπάγερν, έχοντας ωστόσο παιχνίδι περισσότερο, χάνοντας την ευκαιρία να ξεφύγει. Η Στουτγκάρδη, επίσης με παιχνίδι παραπάνω, παρέμεινε στην 3η θέση της Bundesliga, ένα βαθμό πίσω από τους «Βαυαρούς».

Κολωνία - Μάιντς 0-0

Κολωνία και Μάιντς έμειναν στο 0-0  και δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και απείλησαν σε τρεις περιπτώσεις. Στην επανάληψη, η Κολωνία ισορρόπησε το παιχνίδι και είχε δύο ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με τους Ντιτζ και Τίλμαν, με τον δεύτερο να έχει δοκάρι στο 81'.

Η μεγαλύτερη φάση της Μάιντς, ήρθε στο 74' με τον Αζόρκε να μην προλαβαίνει να τελειώσει τη φάση όπως τα ήθελε, με τον τερματοφύλακα της Κολωνίας να αποκρούει.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (15ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Sportal Sunday Live: Ανικανότητα ή λύση; Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και τι θα γίνει με την Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο περιεχόμενο!