Ο Σάρερ διαιτητής στον τελικό του Super Cup

Ο Σάρερ - Φωτ. IMAGO

i

Imago

Ο Σάρερ διαιτητής στον τελικό του Super Cup

Sportal newsroom 20:08 - 26.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:08 - 26.07.2024

Τους διαιτητές για τον τελικό του Super Cup, ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Αταλάντα, γνωστοποίησε η UEFA.

Λιγότερο από ένας μήνας απέμεινε για τη διεξαγωγή του UEFA Super Cup 2024, εκεί όπου η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την Αταλάντα. Η νικήτρια του UEFA Champions League θα παίξει κόντρα στη νικήτρια του Europa League, με την αναμέτρηση να διεξάγεται στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας.

Η UEFA γνωστοποίησε τη ομάδα του τελικού, η οποία θα κληθεί να διαιτητεύσει στο ματς. Πρώτος ρέφερι θα είναι ο Σάντρο Σάρερ με βοηθούς τους Στεφάν Ντ' Αλμέιδα και Γιόνας Ερνί, ενώ ο Μίκολα Μπαλάκιν θα αναλάβει τέταρτος διαιτητής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA:

«Η Επιτροπή Διαιτητών της UEFA όρισε τον Σάντρο Σάρερ (Ελβετία) να διαιτητεύσει τον αγώνα του UEFA Super Cup του 2024 μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Αταλάντα ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη 14 Αυγούστου στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας της Πολωνίας (έναρξη 21:00 Τοπική ώρα).

Ο 36χρονος είναι διεθνής διαιτητής από το 2015 και έχει διευθύνει 86 αγώνες UEFA στην καριέρα του μέχρι σήμερα, αναλαμβάνοντας τακτικά την ευθύνη των διασυλλογικών και διεθνών αγώνων της UEFA.

Επιλέχθηκε ως διαιτητής για το UEFA EURO 2024, όπου ορίστηκε για δύο αγώνες της φάσης των ομίλων. Διαιτήτευσε επίσης έναν αγώνα νοκ άουτ σε κάθε ένα από τα UEFA Europa League και UEFA Europa Conference League την περασμένη σεζόν.

Ο Σάρερ θα ηγείται μιας έμπειρης ομάδας διαιτησίας για το UEFA Super Cup, με τα έξι από τα επτά μέλη να έχουν συμμετάσχει στο UEFA EURO 2024. Θα τον βοηθούν οι Στεφάν Ντ' Αλμέιδα και Γιόνας Ερνί, ενώ ο Μίκολα Μπαλάκιν (Ουκρανία) θα αναλάβει τέταρτος διαιτητής.

Ο Μπαστιάν Ντάνκερτ (Γερμανία) θα βρίσκεται στο VAR και θα έχει βοηθούς τους Φενταγί Σαν (Ελβετία) και Κριστιάν Ντίνγκερτ (Γερμανία)».