Με το ίδιο φορμάτ η Super League 2 και τη νέα σεζόν

Super League 2

i

© Intime

Με το ίδιο φορμάτ η Super League 2 και τη νέα σεζόν

Sportal newsroom 18:50 - 10.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:50 - 10.07.2024

Το φορμάτ που είχε τη σεζόν 2023-24 θα διατηρήσει η Super League 2, όπως έκανε γνωστό η ίδια η διοργανώτρια αρχή.

Το ίδιο φορμάτ με αυτό που είχε την περασμένη σεζόν διατήρησε η Super League 2, όπως έκανε γνωστό η ίδια η διοργανώτρια αρχή. Παρά το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα υπήρχε η φημολογία για αλλαγή συστήματος, εν τέλει επιλέχθηκε αυτό που υπήρχε και τη χρονιά 2023/24.

«Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί όπως και τη σεζόν 2023-2024. Δηλαδή σε δυο ομίλους (Α 10 ομάδες / Β 11 ομάδες) και δυο φάσεις.

Στα Play Off θα συμμετάσχουν οι ομάδες 1-5 και στα Play Out 6-10 στον Α’ Όμιλο και 6-11 στον Β’ Όμιλο, όπως ακριβώς και πέρυσι, με την βαθμολογία διαιρεμένη δια δυο. ΠΡΟΣΟΧΗ Α δεν είναι Βορράς και Β ο Νότος, Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ομίλους θα αποφασιστούν σε επόμενο Δ.Σ..

Ο πρώτος κάθε ομίλου προβιβάζεται στην Super League ενώ υποβιβάζονται 2 και 3 ομάδες αντίστοιχα. Καμία απευθείας.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, στην κανονική διάρκεια θα ισχύσουν τα κριτήρια του ΚΑΠ ενώ μετά το τέλος των Play Off / Play Out, το κριτήριο θα είναι η ανώτερη θέση που έχουν καταλάβει στην κανονική διάρκεια», ανέφερε η ενημέρωση της λίγκας.

Stoiximan Super League: Ο πρωταθλητής στο 1-4 και πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο στις θέσεις 5-8

Ως σκέψη υπήρχε εδώ και μήνες. Οι εργασίες για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Stoiximan Super League είχαν στόχο και νέο format.

Διεξαγωγή playoffs και playouts σε τρία γκρουπ. Η ανάδειξη για τον πρωταθλητή θα βγαίνει μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν από την πρώτη θέση έως την τέταρτη. Το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο θα το διεκδικούν οι ομάδες που θα βρίσκονται στις θέσεις 5-8 και οι βαθμοί θα διαιρούνται δια δύο, ενώ η παραμονή θα κρίνεται στις θέσεις στα playouts στις θέσεις 9-14.

Στην ανακοίνωση της διοργανώτριας αναφέρεται: «Ομόφωνα εγκρίθηκε η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2024-25, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Super League.

Η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2024-25 θα πραγματοποιηθεί με Playoffs για τις θέσεις 1 έως 4 και 5 έως 8 (με διαίρεση δια δύο των βαθμών της κανονικής περιόδου για τις ομάδες 5 έως 8) και Playouts για τις θέσεις 9 έως 14».