Σε συζητήσεις με τον ΣΚΑΪ η Super League 2 για την κάλυψη των αγώνων

Super League 2

i

© PrtScr

Σε συζητήσεις με τον ΣΚΑΪ η Super League 2 για την κάλυψη των αγώνων

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:44 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:48 - 09.09.2024

Νέα τηλεοπτική στέγη αναμένεται να βρει η Super League 2, με τη διοίκηση της λίγκας να ετοιμάζει διαπραγματεύσεις με τον ΣΚΑΪ.

Ο τηλεοπτικός χάρτης έχει αλλάξει ραγδαία τη φετινή σεζόν, αφού Cosmote TV, Novasports και ANT1 έφεραν τα... πάνω κάτω στα αθλητικά δρώμενα της χώρας. Σε αυτό το παιχνίδι, λοιπόν, αναμένεται να μπει και ο ΣΚΑΪ, ο οποίος φαίνεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κάλυψη της Super League 2.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν οσωνούπω, αφού το εν λόγω ζήτημα αποτέλεσε και θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του πρωταθλήματος. Οι ομάδες, μάλιστα, εξουσιοδότησαν τον Πέτρο Μαρτσούκο, προκειμένου εκείνος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το κανάλι του Φαλήρου.

Το σύστημα διεξαγωγής της νέας Super League 2

Tο πρωτάθλημα προβλεπόταν να διεξαχθεί με 20 ομάδες σε έναν όμιλο, όμως με την δήλωση του Αστέρα Τρίπολης Β’. οι ομάδες έγιναν 21 και έτσι αποφασίστηκε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί ξανά σε δύο ομίλους. Ωστόσο στις 26 Αυγούστου ο Ιωνικός ανακοίνωσε πως δεν θα κατέβει οριστικά, με αποτέλεσμα οι ομάδες να ξαναγίνουν πάλι 20, χωρίς όμως να αλλάξει το φορμάτ.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα αγωνιστούν και οι β ομάδες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, οι οποίες δεν έχουν δικαίωμα ανόδου, αντιθέτως μπορούν να υποβιβαστούν. Όπως έγινε πέρυσι με αυτές του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση σε κάθε όμιλο, κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει όλους τους αντιπάλους δυο φορές (εντός και εκτός έδρας, συνολικά 18 αγώνες). Δεν θα υπάρχει απευθείας υποβιβασμός.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει αγώνες κατάταξης (play offs και play out) για την πρώτη θέση του ομίλου και την άνοδο στη Super League, και για τον υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων, δύο από κάθε όμιλο, αυτών που θα καταλάβουν τις θέσεις 9 και 10.

Στα play offs, όπως και την προηγούμενη περίοδο, θα συμμετέχουν οι πέντε πρώτες στη βαθμολογία της πρώτης φάσης, και θα αγωνιστούν δυο φορές με τις υπόλοιπες, εντός και εκτός έδρας. Θα περιλαμβάνουν 10 αγωνιστικές και 8 αγώνες για κάθε ομάδα. Στα play offs οι ομάδες θα εισέρχονται με το ήμισυ των βαθμών που είχαν κερδίσει στην πρώτη φάση.

Στα play out θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 6η έως 10η. Όπως και στα play offs, οι ομάδες θα ξεκινούν με το ήμισυ των βαθμών που συγκέντρωσαν στην πρώτη φάση και θα αγωνιστούν με τις υπόλοιπες σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας (10 αγωνιστικές, 10 αγώνες για κάθε ομάδα).

Θα προβιβαστούν στη Super League συνολικά δύο ομάδες, οι νικήτριες των play offs κάθε ομίλου και θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική συνολικά 4 ομάδες (οι τελευταίες δυο από τα play out).