Ξέρανε τα Χανιά με ανατροπή και… Ντιγκινί στο 92’ η Καλαμάτα!

Ξέρανε τα Χανιά με ανατροπή και… Ντιγκινί στο 92’ η Καλαμάτα!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 14:10 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 22.09.2024

Τι κι αν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο; Η Καλαμάτα με γκολ στο 76’ (Μόρσεϊ) και στο 90’+2’ (Ντιγκινί) ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση που είχε διαμορφωθεί από το 23’ (Τσέλιος) και επικράτησε 2-1 μέσα στα Χανιά για την πρεμιέρα της Super League 2.

Σούπερ ανατροπή και σούπερ Καλαμάτα στην πρεμιέρα της Super League 2!

Το σύνολο του Νίκου Αναστόπουλου επικράτησε 2-1 μέσα στα Χανιά της ομώνυμης ομάδας με μια εκπληκτική ανατροπή που ολοκληρώθηκε στο 90’+2’ χάρη στο γκολ του πολύπειρου Νικολά Ντιγκινί.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν μπει με τον καλύτερο τρόπο στο ματς και απόρροια αυτής της κατάστασης ήταν να μείνουν πίσω στο σκορ μόλις στο 23’, όταν ο Τσέλιος κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τους Κρητικούς.

Ο ρυθμός που είχε πάρει το ματς βόλευε σε μεγάλο βαθμό τους γηπεδούχους, ωστόσο, στο τελευταίο 20λεπτο οι παίκτες της Καλαμάτας ανέβασαν ρυθμούς και χάρη στη μεγάλη ποιότητα που διαθέτουν στο ρόστερ τους μπόρεσαν στο 76’ να ισοφαρίσουν.

Όλα άρχισαν ένα λεπτό νωρίτερα, όταν ο γκολκίπερ των Χανίων, Σαφαρίκας, με μια σπουδαία επέμβαση στο εξ επαφής σουτ του Βασιλαντωνόπουλου έστειλε την μπάλα κόρνερ, αλλά η άμυνά του συνελήφθη κοιμώμενη και πάλι. Ο Μόρσεϊ βρέθηκε μέσα στη μικρή περιοχή και με διπλή προσπάθεια έστειλε στην μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά ήταν ξεκάθαρο ότι η Καλαμάτα ήταν αυτή που κυνηγούσε τη νίκη και όχι τα Χανιά, στο 83’ ο Στρούγγης είδε τον Μουνάφο να απομακρύνει την μπάλα πάνω στη γραμμή από την κεφαλιά που επιχείρησε και τελικά η δικαίωση ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Από ακόμα μία στατική φάση, ο Ντιγκινί βρέθηκε αμαρκάριστος και φυσικά δεν συγχώρησε ακόμα μια αδράνεια των Χανίων και με δυνατό πλασέ έγραψε το τελικό 1-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Χανιά (Δημήτρης Σπανός): Σαφαρίκας, Στεπίνσκι (82′ Πινακάς), Γκμπενιόν, Γκοράνοφ, Προβυδάκης, Παχής (68′ Αρτουάγκα), Μουνάφο, Λεμονής, Τσέλιος, Μανουσάκης, Μάλτσι (64′ Κόλα).

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Κότσαρης, Ουές (68′ Βασιλαντωνόπουλος), Βαλεριάνος, Στρούγγης, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης (46′ Μουστακόπουλος), Αναστασόπουλος (74′ Γρίβας), Ριένστρα (46΄ Μόρσεϊ), Μορέιρα, Παμλίδης (46′ Ντιγκινί), Αλγκαρανιάς.