Super League 2024-25: Με νέο προπονητή 7 από τις 14 ομάδες…

Super League 2024-25: Με νέο προπονητή 7 από τις 14 ομάδες…

Sportal newsroom 09:06 - 07.08.2024

…και το κλασικό, ετήσιο, ελληνικό ερώτημα είναι ένα: ποιος δεν θα προλάβει να κάνει… παρέλαση φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Ποιος θα χάσει το στοίχημα; Και, δη, ένα πρωτάθλημα που έρχεται από την περσινή, τρομερά αμφίρροπη σεζόν, με τον πρωταθλητή να κρίνεται στο νήμα και με μια εξέλιξη που ενθουσίασε και τους φίλους της Netbet, και του στοιχήματος αλλά και του live casino online.

Επτά από τις 14 ομάδες του νέου πρωταθλήματος προχώρησαν λοιπόν σε αλλαγή προπονητή. Κυριότερη αλλαγή, βεβαίως, αυτή του Παναθηναϊκού: πέρυσι ξεκίνησε με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τον Δεκέμβριο αφίχθη ο Φατίχ Τερίμ και η σεζόν έκλεισε με υπηρεσιακό τον Χρήστο Κόντη. Νέος «τιμονιέρης» των «πρασίνων» είναι ο Ουρουγουανός Ντιέγκο Αλόνσο.

Σε αλλαγή προχώρησε και ο Ατρόμητος, που αποχαιρέτισε τον Σάσα Ιλιτς (πήγε στη ρώσικη Νίζνι) και προσέλαβε τον άλλοτε παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς και εμβληματική, πλέον, προσωπικότητα του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος πέρυσι εργαζόταν στον Πανσερραϊκό οδηγώντας τον στην παραμονή. Η ομάδα των Σερρών αντικατέστησε τον Ουρουγουανό με τον γυρολόγο της κατηγορίας Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος επέστρεψε στον πάγκο των «λιονταριών» μετά από 11 χρόνια.

Νεοφώτιστες με νέους «τιμονιέρηδες»

Νέα σελίδα και στη Λαμία, με τον Λεωνίδα Βόκολο, που την οδήγησε στην παρθενική της παρουσία στα play offs, να αποχωρεί και να αντικαθίσταται από τον Κύπριο Μαρίνο Σατσιά ενώ στον Βόλο ο Ισπανός Χοακίν Γκόμες πήρε τη θέση του Χρήστου Κόντη.

Με νέους προπονητές θα εμφανιστούν όμως και οι δύο νέοπροβιβασθείσες. Στον Λεβαδειακό ο Νίκος Παπαδόπουλος αντικατέστησε τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο και στην Athens Kallithea ο Ιταλός Μάσιμο Ντονάτι πήρε τη θέση του Αλέκου Βοσνιάδη.

Συνολικά οι 9 από τις 14 ομάδες της Super League 2024-25 έχουν ξένο προπονητή, πλην των Αρη (Ακης Μάντζιος), Λεβαδειακού (Παπαδόπουλος), ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας), Παναιτωλικού (Γιάννης Πετράκης) και Πανσερραϊκού (Γρηγορίου).

Εξ αυτών δύο είναι Ουρουγουανοί (Αλόνσο στον Παναθηναϊκό και Γκαρσία στον Ατρόμητο), δύο Ισπανοί (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό και Χοακίν στον Βόλο), ο ΠΑΟΚ έχει τον Ρουμάνο Ραζβάν Λουτσέσκου, η ΑΕΚ τον Αργεντινό Ματίας Αλμέιδα, η Καλλιθέα τον Ιταλό Ντονάτι, η Λαμία τον Κύπριο Σατσιά και ο Αστέρας Τρίπολης τον Σέρβο Μίλαν Ράσταβατς.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!