Είναι μέτριοι οι «μεγάλοι» ή καλοί οι «μικροί»;
i

© Intime

Είναι μέτριοι οι «μεγάλοι» ή καλοί οι «μικροί»;

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 20:29 - 08.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:30 - 08.10.2024

Έχοντας πλέον στα χέρια μας ένα καλό δείγμα για το φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan Super League, το ερώτημα που ταλανίζει πολλούς είναι ένα...

Μπορεί να είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα, όμως με επτά αγωνιστικές να έχουν πραγματοποιηθεί, έχουμε ένα σχετικά καλό δείγμα για το φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan Super League. Για παράδειγμα, φαίνεται ότι και φέτος θα υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός για τον τίτλο και δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για καμία ομάδα. Όπως επίσης φαίνεται πως κάποιες ομάδες παρουσιάζουν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με πέρυσι, ενώ κάποιες άλλες το αντίθετο.

Ένα από τα πράγματα που έχουν προκαλέσει αίσθηση σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν σχετικά με το ελληνικό πρωτάθλημα είναι οι μονομαχίες ανάμεσα στους «μεγάλους» και τους «μικρούς». Και αυτό γιατί οι ομάδες εκτός του Big-5 -όχι όλες, αλλά οι περισσότερες- έχουν δείξει τα δόντια τους σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Κάτι το οποίο δεν το βλέπαμε τις προηγούμενες χρονιές, τουλάχιστον όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Έξι εκπλήξεις σε επτά αγωνιστικές και κάποια extra...

Ας ξεκινήσουμε με την ομάδα από τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου, που έχει βιώσει αυτή την κατάσταση περισσότερο απ' όλους. Ο λόγος για την ΑΕΚ, η οποία έχει γνωρίσει απώλεια επτά βαθμών σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Συγκεκριμένα, μετρά την πρόσφατη ήττα με τον Παναιτωλικό και δύο ισοπαλίες με Athens Kallithea και Λαμία. Μετά την Ένωση, στη σχετική λίστα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, που έχει μία ήττα από τον Asteras Aktor και μία ισοπαλία με την Athens Kallithea σε ματς που μπορούσε κάλλιστα να χάσει και μάλιστα με μεγάλο σκορ και μία νίκη. Μάλιστα, στα extra ανήκει και η νίκη του επί του Λεβαδειακού, που ήρθε με buzzer beater!

Τρίτος έρχεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος είδε τον Παναιτωλικό να φεύγει από το «Γ. Καραϊσκάκης» με τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ τα βρήκε πολύ σκούρα, ξανά στο Φάληρο, κόντρα στην Athens Kallithea. Η μοναδική ομάδα από τους τέσσερις διεκδικητές που δεν έχει υποστεί ζημιά από τους «μικρούς» είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει περάσει δύσκολα. Με Λεβαδειακό και Ατρόμητο πέτυχε γκολ στο φινάλε για να πάρει το «τρίποντο», ενώ με Πανσερραϊκό στην πρεμιέρα έζησε ένα ματς «ροντέο».

Ο απολογισμός λοιπόν είναι έξι εκπλήξεις και πέντε ματς... θρίλερ σε «μάχες» ανάμεσα στους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου με τις ομάδες εκτός του Big-5. Και φυσικά το ερώτημα που δημιουργείται είναι το εξής: Είναι μέτριοι οι «μεγάλοι» ή καλοί οι «μικροί»; Το πιο πιθανό είναι η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση. Το σίγουρο πάντως είναι πως αυτό μόνο καλό κάνει στο προϊόν και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κανείς ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στον βαθμολογικό πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος.